Жертва кривавої гебні чи подвійний агент? Вісім цікавих фактів про керівника цивільного корпусу Азов-Крим Станіслава Краснова

Трохи додаткової інформації, щоб краще розуміти історію із скандальним затриманням Станіслава Краснова.

1

Попереднє прізвище Станіслава - Удот. До 2013 року він працював міліціонером у Симферополі, звідки звільнився через те що викрив факт постачання секс-рабинь з Криму у Москву, яке начебто організував головред "Моск. Комсомольця", на той час опозиційного до Кремля видання.

2

Під час Євромайдану і довгий час після нього, Станіслав був "заступником коменданта" захопленої КМДА. Нагадаємо, приміщення тоді контролювали активісти Свободи.

3

Краснов був помічником депутата від Свободи Едуарда Леонова (останній під домашнім арестом і носить браслет через справу про заворушення під ВР, коли загинули бійці нацгвардії).

4

Перший раз Краснова СБУ затримувала 22 травня 2014 року, на квартирі зі зброєю та вибухівкою (квартира начебто була пов'язана з Леоновим). В травні 2014 року звинувачення СБУ на адресу Станіслава звучали так само, як зараз - співпраця із спецслужбами Росії, підготовка терактів. Проте, дуже швидко і дуже тихо його, разом із приятелем що перебував на квартирі, відпустили на свободу. Тому для СБУ поточне затримання Краснова - це типовий "день бабака"

5

Другим чоловіком, якого затримали тоді із Красновим, був відомий тепер багатьом Олександр Костенко (український політв'язень в Росії). У телефонній розмові з "російським куратором", яку оприлюднила СБУ нещодавно, теж фігурує якийсь Олександр. З контексту зрозуміло, що він мешкає в одному помешканні із Красновим, і повністю посвячений в його діяльність. Розмова відбулась на той момент, коли вони ще перебували в згаданій квартирі (орієнтовно, квітень- травень 2014 року)

6

Восени 2014 року, Олександра Костенка, за твердженням його адвоката, викрали спецслужби Росії. Однак йому вдалося втекти (!) із Брянської області у Крим, де він жив доволі довго - до лютого 2015 року - не переховуючись від окупаційної влади (зі слів адвоката).

7

Взимку 2015-2016 років Станіслав Краснов став одним із ключових організаторів блокади Криму та говорив про створення батальйону для звільнення півострова.

8

02 березня 2016 року Святослав Краснов на прес-конференції підтвердив, що мав контакти із спецслужбами Росії, але стверджує, що це було в інтересах України

крим агенти розвідка сбу фсб

Знак гривні
Знак гривні