Більш детально про зв'язок нового грецького уряду з Дугіним

На початку грудня ми аналізуючи зламану пошту Георгія Гавриша, одного із помічників Олександра Дугіна писали про те, як Дугін та Констянтин Малофеєв використовують гроші, православ’я, консервативні цінності та антиамериканські настрої щоб створювати групи "друзів Росії"

Нагадаємо, що в списках агентів впливу, що погодилися працювати на "російську справу", були серед інших, діючий прем'єр Греції Алексіс Цитрас (лідер партії СІРІЦА) та міністр закордонних справ Ніколас Котціас.

Однак друга партія діючої коаліції, ультраправа Грецька Незалежна партія, теж радикально про-російська. Її голова, Панос Камменос - тепер міністр оборони - також фігурує в переписці як великий друг російських євразійців.

Цікава деталь - в 2013 році, на запрошення діючого міністра закордонних справ Ніколаса Котціаса, Дугін прочитав лекцію в універститеті Пірея на тему “Геополітика Росії”. На лекції, він відверто заявив, що замість того щоб залишити "ЄС" і приєднатися до Євразійського союзу, Греція повинна залишитися в структурах ЄС щоб просувати про-російське бачення в міжнародній політиці

Більше деталей про зв'язки нового грецького уряду та про-кремлівськими євразійцями Дугіна, читайте в статті Антона Шеховцова

греція росія

Знак гривні
Знак гривні