Для чого Україна лізе у вугільну залежність від Росії? Версія Тетяни Чорновіл

Інтрига з вугіллям цікавила в останній час багатьох, занадто абсурдною та самовбивчою була поведінка вищої влади. Замість того, щоб стати незалежними від Росії, закуповувати вугілля у ПАР і зробити запас палива на зиму - Петро Порошенко персонально дав розпорядження ГПУ покарати організаторів постачання і відрізав таким чином подібну можливість.

Тепер на станціях немає вугілля, і ми змушені безальтернативно купувати його в Росії, допомагаючи їй отримати такі необхідні для війни з нами гроші. Є підозра, що значна частина палива йде з шахт/копанок на території, що контролюють терористи - таким чином, ми вчергове спонсоруємо війну проти нас самих.

Тетяна Чорновіл доволі аргументовано розкриває причини такої суіцидальної поведінки Петра Порошенка. Аналіз призначень в українському уряді та в "урядах народних республік" показують, що за схемою скоріш за все стоїть Курченко - і там і там на посади прийшли його люди. Учасником схеми також є Борис Ложкін, голова Адміністрації Президента. Звідси зацікавленість Порошенка у тому, щоб її продавити.

Щоправда, мотивація президента не зрозуміла - малоймовірно, що на подібні репутаційні втрати він йде заради шести доларів з тони, які заробляють на російському вугіллі учасники схеми. Не виключено, що вугільна залежність - наслідок Мінських домовленостей, які досі не відомі в повному обсязі.

Борис Ложкін, голова АП

війна саботаж корупція

Знак гривні
Знак гривні