Ціна миру і ціна війни

Петро Шуклінов на ЛІГАБізнесІнформ оприлюднив вимоги, які терористична держава Росія висунула до незалежної України: особливий статус для Донецька та Луганська, з правом вето на зовнішньополітичні рішення української влади.

За словами журналіста, українська сторона відмовила, і внаслідок обговорення розмова звелася до 13 окупованих районів на Донбасі, і 21 райони не матимуть особливого статусу.

Водночас, українська сторона фактично погодилася, що окуповані райони будуть аналогом Ольстера - формально райони будуть підпорядковані Україні, але насправді керувати буде Росія через посередників та маріонеток, вето на міжнародні рішення Києва вони не матимуть.

Будуть проводитися вибори в загальноукраїнські органи влади - тобто, частина бойовиків можуть стати депутатами Верховної Ради, формуючи проросійське лоббі в українській політиці.

Вздовж районів з особливим статусом буде додано новий кордон, який буде відокремлювати Україну від окупованих територій.

Джерела у владі стверджують, що окуповані території не будуть отримувати жодних дотацій.

Також, в матеріалі ставиться питання - чи потрібний така угода Україні? Оглядач іншого видання, The Economist, вважає що існування такого анклаву означає відмову України від європейського майбутнього.

Источник

війна мир

Знак гривні
Знак гривні