Ситуація в Іловайську залишається дуже важкою

Зведена рота 93ї ОМБР ЗСУ та батальйон "Донбас", фактично знаходячись в оточенні, продовжують вже четверту добу відбивати контратаки російської армії та сепаратистів. Інші українські підрозділи до сьогодні в місто не зайшли. Нашим бійцям сильно допомагає артилерія ЗСУ.

Комбат Донбасу Семенченко розповів, що спочатку в Іловайську були тільки місцеві сили козацтва, і українським військовим вдалося захопити половину міста. Проте пізніше з іншого боку міста в Іловайськ стали заходити проросійські терористи - батальйон Оплот і батальйон Схід з Донецька. У бойовиків було шістьтанків, два наші знищили, два екіпажі здалися, два втело. Бої продовжуються, нашим потрібна допомога інших підрозділів.

За свідченнями ще одного бійця (інформація надійшла сьогодні), "Ми закріпилися у місті, але ворога звідси ще не вибили. Третій день ідуть вуличні бої, противник отримав підкріплення бронетехникою, та вона йому не вельми допомагає."

За словами журналіста Макса Дондюка (повідомлення від вчорашнього дня), що знаходиться на місці подій, українська артилерія постійно веде вогонь, відрізаючи і знищуючи колони, які намагаються створити кільце. З чуток, решта батальйони пробиваються в Іловайськ, але поки не ясно де вони. На початку штурму Іловайська були повідомлення. щор в мсто також зайшли "Азов" і "Шахтарськ", але згодом вони покинули місто.

За повідомленням від іншого журналіста, що надійшло сьогодні вночі, Сергія Глядєлова, серед силовиків є загиблі і поранені. При спробі вивезти їх із зони бойових дій, бійці АТО потрапили в засідку терористів. В результаті число жертв збільшилася. Разом з тим, журналісти не називають точну кількість втрат силовиків за сьогодні... На даний момент Іловайськ відрізаний від надходження боєприпасів і підкріплення", - повідомив журналіст, додавши, що бійці ВСУ та Національної гвардії вважають, що вище керівництво "пустило їх в розхід".

Водночас, в керівництві Нацгвардії підкреслили, що до бійців батальйону МВС Донбас і добровольчим батальйонам, задіяним у спецоперації зі звільнення Іловайська, прибуває підкріплення з інших регіонів України.

"На підході до місця проведення боїв - важке озброєння: мінометні, гранатометні і протитанкові установки, зенітні комплекси.

Нагадаємо, на сьогодні Іловайськ є одним із найбільш важливих ключових пунктів для повного оточення російських сил у Донецьку.

Фото: М. Дондюк

війна іловайськ АТО

Знак гривні
Знак гривні