Підказка для керівництва АТО - як створити захищений мобільний зв'язок

29 липня розробники з Open Whispers оприлюднили безкоштовну програму під назвою Signal для iPhone, що дозволяє шифрувати телефонні мобільні розмови за допомогою одного із найбільш надійних способів, що існують на цей день - протоколом ZRTP.

Для фахівців - протокол ZRTP це адаптований для мобільного зв'язку алгоритм обміну ключами Діффі-Хеллмана.

Для телефонів з Андроїдом повний аналог цієї розробки існує вже більше року, і називається Red Phone. Цей додаток до телефонів з Андроїдом є сумісними з Signal. Таким чином, мета яку переслідує Open Whispers - створити повну екосистему захищеного телефонного зв'язку, стає на один важливий крок ближчою. В списку розробок є також спосіб обмінюватися шифрованими текстовими повідомленнями - TextSecure. З часом всі ці додатки будуть об'єднані в один.

Не зайве також зауважити, що всі продукти Open Whispers є програмами з відкритим кодом.

Від редакції Текстів: ми проводили тестування RedPhone і TextSecure ще під час подій Євромайдану, з грудня 2013 року. Системи працюють надійно, якість зв'язку краще, ніж мобільні версії Skype, і приблизно на одному рівні з Viber. Для їх роботи також потрібен пакет з мобільними інтернетом - вистачає навіть тих маленьких швидкостей, які є зараз.

Відтепер, коли існує додаток і для iPhone, керівництву АТО варто було б подбати, щоб всі офіцери та інші ключові особи з відповідними телефонами, встановили на них RedPhone, Signal або принаймні TextSecure. Таким чином можна швидко створити систему резервного захищеного зв'язку в зоні АТО.

війна технології АТО

Знак гривні
Знак гривні