Росія проводить війну проти України вже практично не криючись

Останнім часом колони бронетехніки з Росії через кордон заходять щодня. Росія не боїться санкцій, тому що зрозуміла - їх не буде. Фактично, відбувається неприховане вторгнення російських військ, начебто під виглядом "сепаратистів". АТО - це самообман, на Донбасі відбувається справжня війна.

Найцікавіше, що український уряд досі не наважився оголосити про те, що йде війна, і прийняти цілу низку необхідних для таких умов заходів. Досі продовжується постачання зброї в Росію низкою підприємств України, досі не розірвані дипломатичні відносини з країною-агресором, не оголошено військовий стан. Немає відповідних заяв на рівні ООН та ОБСЄ.

Більше того, після вчорашніх подій стало зрозуміло, що українські війська на кордоні фактично знаходяться в оточенні - з одного боку проти них воюють сепаратисти, а з іншого - через кордон з Росією переходять артилерійські підрозділи (в першу чергу системи залпового вогню, "легалізовані" сепаратистами в медія), і наносять удар по нашим військам. Після цього вони повертаються і ховаються на російській території. Для нанесення ударів використовуються дані російської розвідки, в тому числі електронної, інформація від авіарозвідки (безпілотники), тощо.

Наразі перед сепаратистами поставлена задача "легалізувати" авіацію - тобто, захопити один із великих аеродромів у Луганську або Донецьку, після чого російські ВПС почнуть наносити вже і авіаудари по українським частинам, під виглядом "авіації сепаратистів".

Водночас Росія продовжує безпрецендентну кампанію дипломатичного тиску на Україну та країни ЄС, для того, щоб завадити продовженню антитерористичної операції, та зупинити європейську інтеграцію України.

Росія ніколи не піде на те, щоб назвати це війною. Задача українського уряду донести до світу, що це - саме війна з Росією, та вимагати більш жорстких санкцій від ЄС та США. Однак найголовнішою задачею зараз є військова перемога на Сході. Чи зможе це зробити уряд, і надалі роблячи вигляд, що відбувається всього-навсього анти-терористична операція?

донбас війна

Знак гривні
Знак гривні