Страшний день для України: у Луганській області терористи Градами розстріляли табір військових

Поруч з селом Зеленопілля (Луганська область), в 5-30 ранку за допомогою залпових систем був обстріляний табір української армії, в якому перебували, за попередніми даними, бійці з 24 та 79 бригад. Оновлено: під Зеленопіллям відбувається бій, бойовики намагаються добити залишки частин, що вціліли під час атаки "Градів".

Точна кількість вбитих і поранених на цей момент не відома. Є інформація, що загинуло щонайменш 30 людей, більше ста - поранено.

Обстріл проводився масовано і з далекої відстані. За попередньою інформацією, ракети летіли з боку російського кордону (до якого 6 км відстані), можливо - з території Росії.

Вічна пам'ять загиблим героям.

Знищений табір

Оновлено 1: За інформацією УНІАН, обстріл почався о 4.40 ранку, внаслідок нього весь табір військовиків розгромлено, вбито більш як 50 чоловіків, понад 100 поранено. Також згоріла частина військової техніки та боєприпаси.

За повідомленням дружини одного з офіцерів, на даний час продовжується бій, але вони не мають чим відстрілюватися. Допомоги в них досі немає», - наголосила жінка. Також, зі слів свого чоловіка вона розповіла, що колона з пораненими, яку було відправлено з розбитого табору, потрапила під обстріл бойовиків, веде бій, і до неї була направлена вціліла техніка. В той же час частина колони повернулася назад до табору.

Оновлено 2: За офіційним повідомленням від МО, внаслідок обстрілу загинули 19 військовослужбовців Збройних Сил України, ще 93 отримали поранення.

армія втрати АТО

Знак гривні
Знак гривні