Подробиці втечі бойовиків із Слов'янська

Терористи під командою Гіркіна кинули практично всю середню зброю та втратили більшість бронетехніки.

Застереження: інформація не підтверджена, однак більшість додаткових деталей співпадає з повідомленнями і фото-матеріалами з інших джерел - редакція.

Отже, за словами учасника подій, бойовика ДНР місто Слов'янськ залишали поспіхом: були кинуті майже всі боєприпаси, кинули всі ПТРК, майже всі ПЗРК велика партія яких нещодавно прибула з Росії, 8 з 12 Зенітних Установок (ЗУ), майже всі стрілецькі боєприпаси, всі ящики з гранатами. Днями до них привезли 4 газельки з новими бронежилетами, тепловізорами, коліматорами, аптечками, лазерними дальномірами і захищеним зв'язком.

Станом на 3-4 липня у бойовиків було 18 танків (разом з пам'ятниками), близько 30 БМП-БТР-БРДМ-БМД і 12 ЗУшек. Танки втратили усі.

Ар'єргардну колону українські війська знищили артилерією (танк, кілька БМП і БРДМ) (це підвтерджується навними фотографіями - ред.). 4 танка кинули у дворі там же залишилися 2 нони з 4. Одна в стані металобрухту, одна з розбитим шасі, але її начебто підлатали - хоча толку з інших небагато, майже всі міни кинули.

Зате замість евакуації поранених і боєприпасів, навантажили 3 камаза рефрижератора з причепами барахлом з дому Штепи і сина Азарова: картини, антиквар і ще щось.

Отже виїжджали 2 колони по дорозі, і одна по полях: ар'єргард і ту, що по полях було знищено артилерією (там була броня і трохи легкових). На основну колону не впав жоден снаряд, 2 штурмовика супроводжували їх до Горловки. Там залишили одну роту, забрали людей і 1 БМП. Всього зі Слов'янська і Крамаха виїхало більше 1000 чоловік, не рахуючи 2 роти прикриття (вони майже відразу поздавались-розбіглись).

До Донецька добралося менше 700. У Гіркіна залишилося точно: 1-2 БРДМ, 3 БМП, 3 БМД, 2 НОНИ, 2-3 БТР, 1 тягач з ЗУ та 1 танк (але його ніхто не бачив, по ходу зламався по дорозі), 3 вантажівки з ЗУ, 2 граду з 4 (забрали з Крамаха). Бойовики незадоволені, через поспіх або навмисно залишили "касу" (багато хто не довіряють картам і хочуть готівку).

- По приїзду приблизно 700 бійців, частина поїхала до Макіївки, частина зникла у невідомому напрямку (швидше за все Луганськ-Краснодон, а десь 300-400 осіли в Донецьку в СБУ і в захопленій ВЧ, сподівалися поповнити боєкомплект і людей у "Востока", але там послали.

У "Востока" багато патронів, але не вистачає мін, мінометів, ПТУР-ПЗРК. з техніки: 7БТР-БРДМ (частина несправна) і 5 ЗУшек з обмеженим боєкомплектом, немає мін для мінування.

Крім групи Стрілка в Донецьку близько 1200 бійців Восток, Рос.Правосл.Армії, Оплоту та інших, причому у всіх відносини дуже напружені. Стрілку тут не раді. Скоро повинна підійти група Торез-Сніжне, яку сильно пошарпало і вони теж незадоволені. У Горлівці (де до ранку і був Стрєлков) залишилося близько 300 бійців Беса (він теж недавно зазнав втрат, авіація потрапила в їх табір і підірвала склад боєприпасів). У вівторок буде великий сход польових командирів у Донецьку.

Також, джерело підтверджує успішний для української армії бій 6 липня під Карлівкою. Терористи вступили з розвідгрупою у вогневий контакт під Донецьком, розраховували на легку перемогу, підтягнули резерви, а українська армія їх усіх накрила артилерією і розвідгрупа відійшла без втрат. (бій, у якому з нашого боку брали участь бійці "Донбассу" та Дмитра Яроша - ред.)

- У Гіркіна залишилося 2 підлеглих командира з 8. Решта злиняли.
- В Донецьку чекали підмогу, запчастини, корисний вантаж, але їх вирахували на кордоні і накрили артилерією.

- Між Сніжним і Торезом були розвідувально-диверсійні групи української армії, здійснювали засідки на колони. Бойовики неприємно здивовані, армія почала ефективно задіювати спецназ, причому останні використовують цікаву тактику - маскуються під "ополченців" і роблять засідки, а також розстрілюють блок-пости.

Джерело

війна славянськ

Знак гривні
Знак гривні