Прокуратура візьметься за матеріально-технічне забезпечення армії?

Будь яка криза - це шанс змінитися. Війна, що сьогодні відбувається на Сході країни, відкрила купу проблемних місць в міліції, армії, спецслужбах. Саме зараз є шанс їх докорінно змінити - щоправда, необхідно щоб ми вимагали цього від поточного політичного керівництва.

Тимчасово виконуючий повноваження заступника Глави Адміністрації Президента Андрій Сенченко в ефірі телеканалу "Україна" звинуватив першого заступника Міністра Міноборони України Богдана Буцу у "злочинній бездіяльності".

Посадовець розповів, що згідно доручення в.о. Президента України Олександра Турчинова була проведена ретельна інспекція стану військ, в т.ч. навіть блокпостів, на Сході країни.

"Досліджувалося все – забезпечення технічне, бойова підготовка, морально-психологічний стан, забезпечення боєприпасами і т.д", - зазначив він.
За його словами, вже є "висновки перевірки, є докладна на ім’я Турчинова, який дав прем’єру Яценюку і Генпрокурору Махніцькому прийняти міри".

"І один із абзаців у цій докланій присвячений злочинній бездіяльності першого заступника Міноборони пана Буци, у якого у посадових обов’язках знаходяться всі питання матеріально-технічного забезпечення армії і питання, які системно не вирішувалися. Я впевнений, що буде дана оцінка і на засіданні Кабміну, і буде дана оцінка прокуратури", - запевнив А. Сенченко.

Для того, щоб уявити собі проблеми з матеріально-технічним забезпеченням, регулярно читайте ось цю сторінку у Фейсбуці - її автор організував найбільший логістичний центр допомоги армії. За гроші громадян, добровольці вже придбали та передали десятки тисяч одиниць обладнання, в тому числі більше тисячі бронежилетів високих рівнів захисту, у військові частини. Там само можна знайти реквізити, для того щоб допомогти придбати необхідне обладнання.

Як і на Майдані, волонтери і самоорганізація - найбільш ефективний спосіб вирішити складну проблему

війна реформи

Знак гривні
Знак гривні