В Луганьскій області озброєні бандити заблокували українську прикордонну заставу

Оновлено: поруч з Нижньою Вільховою, за уточненою інформацію, немає табору. Натомість, поруч з селом Верхня Вільхова є захоплена ферма, на якій начебто перебувають бандити, що були у луганському СБУ.

Попереднє повідомлення: ситуація може виявитися значно гіршою, тому що за непідтвердженою інформацією - у цьому місці, в районі українського села Нова Вільхова, перейшла кордон і розташувалась табором піхота та бронетехніка з Росії.

За свідченнями місцевих жителів, два дні тому до села Нижня Вільхова ( Україна ) з боку Каменськ- Шахтинський ( РФ) висунулася колона з танків і БТР . Вчора безпосередньо в полі поблизу села, на українській територі, вони розгорнули табір. Всього це - близько 600-700 чоловік на техніці без розпізнавальних знаків.

Військові - не українські, на питання не відповідають. Відомо, що на кордоні з Україною перебуває значна кількість російських військ, без знаків або перефарбованих у кольори "миротворчих сил".

Місцеві жителі кажуть , що готові виступити зі зброєю проти окупантів , але чекають підтримки бойових частин України . Жителі села (яке налічує всього близько 750-800 осіб ) не хочуть війни , але й не хочуть жити на окупованих РФ територіях , вони просять допомоги.

Водночас, озброєні люди блокують частину українських прикордонників на "КПП Должанське". Серед мітингувальників помічено значну кількість озброєння людей, не виключено що блокування здійснюється щоб забезпечити вільний прохід віськових колон з РФ.

Інформацію про блокування оприлюднив ЄвромайданSOS, і вона поки що не підтверджена іншими джерелами.

Знак гривні
Знак гривні