Загострення ситуації у Донецькій області (ОНОВЛЕНО)

ОНОВЛЕНО 17:53 У Краматорську колона української техніки з чотирьох БМД вирвалася з блокади проросійських сил. Місцеві пустилися в погоню на шести авто та квадро циклі, передає Громадське ТБ. Як передають місцеві жителі, український війсковий дістав гранату, зірвав чеку та наказав людям, що блокували техніку, розійтися.
обережно ненормативна лексика

Колона вирушила убік краматорського аеродрому. Українські БМД переслідує автобус із 30-ма озброєними терористами. Почалася перестрілка. Колона розвернулася та поїхала убік Дружківки.
Колона звернула в поле між Краматорськом та Дружківкою. Автобус продовжує переслідування. Наші військові відкрили попереджувальний вогонь із бортових гармат.

ОНОВЛЕНО 13:33 З'являється все більше повідомлень, що історія з переходом на сторону про-російських сил - це або постановочна спецоперація російських диверсантів (які розіграли виставу), або - за словами Сергія Соболєва - трюк українських військових, щоб проїхатися по позиціям сепаратистів. Однак на нашу думку, найбільше на правду схоже ось таке пояснення

ОНОВЛЕНО 13:11 Ще одне підтвердження що 6 БМД разом з принаймні частиною екіпажів зрадили присягу і перейшли на сторону ворога. "Reuters" повідомляє, що начебто при цьому один із солдатів сказав "ми не будемо стріляти у власний народ".

Російський журналіст Ілля Азар @A3AP постить у Твіттері фото із військовою технікою у Краматорську

ОНОВЛЕНО 12:50 Міноборони спростовує, що сепаратисти захопили бронетехніку

Оновлено: звідки взялася техніка? Її без жодного пострілу віддали українські десантники в Краматорську. Подивіться на це відео. Це повна ганьба для військових, що віддали як барани (або як зрадники), всю бронетехніку.
https://www.youtube.com/watch?v=pGW_wXRdDMY

У кореспондентів на місцях немає жодних сумнівів, що "зелені чоловічки" - це той самий спецназ Росії, що був у Криму.

Початкове повідомлення: у Слов'янськ прибула колона бронетехніки (6 БМД, 1 машина з важко-озброєними людьми) під російськими прапорами. Наразі не відомо, що це за сили, звідки вони взялися. Також невідомо, де знаходяться українські війська, що мали у цьому районі проводити анти-терористичну операцію.

Тим часом, в Краматорську ситуація також напружена - колону української армії (4 БМД, 1 танк) заблокували живим щитом місцеві жителі. В іншому місці частині українських військових вдалося прорвати оточення, створивши живий коридор та стріляючи у повітря.

Є декілька версій, одна гірше за іншу - за першою, техніку відібрали в українських солдат. За другою, частина підрозділів перейшли на сторону проросійських сепаратистів.

"Лівий берег" повідомляє, що начебто техніку відібрали після її блокування у Краматорську. Спочатку зупинили "мирними жителями", після цього добре навчені бойовики - скоріше за все російський спецназ, відібрали техніку у наших військових. Але насправді, що відбувається - точно не знає ніхто.

Водночас, у Донецьку озброєними людьми було захоплено приміщення міськради. Схоже, сьогодні починається фінальна стадія захоплення Донбасу...

Читайте також: Українські силовики воювати не можуть. Оборону організує лише Майдан

Далі буде ...

Захоплена українська техніка стоїть у Слов'янську. У кореспондентів на місцях немає жодних сумнівів, що "зелені чоловічки" - це той самий спецназ Росії, що був у Криму.

На БМД ( видно 3 штуки)- російські прапори. Звідки ця техніка, невже від нашого десанту?

війна

Знак гривні
Знак гривні