Національний хакатон на тему комунікації та безпеки в умовах конфлікту

4-5 квітня 2014 року, м. Київ: Рада національної безпеки та оборони України та громадська платформа SocialBoost у партнерстві з ПРООН уперше в Україні проводять Національний хакатон на тему комунікації та безпеки в умовах конфлікту.

Що: Як забезпечити власну безпеку в умовах конфлікту? Як з-поміж безлічі новин та даних повідомлень, якими насичений інформаційний простір, обрати найбільш достовірні джерела та отримувати чітку і легку для сприйняття інформацію? Як максимально ефективно організуватися з друзями, колегами чи сусідами в умовах конфлікту? Відповіді на ці питання планується отримати під час конкурсу-хакатону National Human Security Hackathon за участю громадських активістів, програмістів, дизайнерів, фахівців з різних областей.

Як: Ми сподіваємось, що для комунікації, самоорганізації та взаємодопомоги для громадян, ЗМІ та військових за результатами конкурсу будуть розроблені робочі цифрові рішення, сайти, плагіни, додатки або фізичні пристрої. З функціональної точки зору, це можуть бути інтерактивні карти, SMS-сервіси, нові адміністративні послуги, серверні системи, та інше).

Для участі в проекті потрібно зареєструвати ідею у відповідності до однієї з тем конкурсу на сайті http://security.socialboost.com.ua/, що автоматично робить їх зареєстрованими для розробки на хакатоні. Теми проектів можуть стосуватись таких питань:
• Інформаційна безпека, візуалізація новин та інформації
• Персональна та масова безпека
• Самоорганізація в умовах конфлікту
На другий день після 24-х творчих годин безперервної інтенсивної розробки комітет журі відбере найкращі проекти. За основу для відбору проектів будуть взяті критерії соціального впливу, інноваційності, сталості та якості технічного рішення. Переможці конкурсу в кожній номінації отримають фінансову підтримку на їх впровадження.

Хто: Вікторія Сюмар, заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України; Джефрі Прюїт, заступник керівника та координатор програм Регіонального центру ПРООН у Арабських країнах в Каїрі; Денис Гурський, координатор громадської платформи SocialBoost.

Де, коли: 4-5 квітня цього року у приміщенні Українського національного інформаційного агентства “Укрінформ”, м. Київ за адресою: вулиця Богдана Хмельницкого, 8/16. Журналістів запрошують 4 квітня, 10:00.

Знак гривні
Знак гривні