Анатолій Бондаренко з ТЕКСТІВ - учасник журі на світовому конкурсі з інфографіки Малофей-22. (Памплона, Іспанія, 23 березня)

На саміті, що проводиться вже 22 рік поспіль, вчергове пройде і конкурс "Малофей", який називають аналогом Пулітцерівської премії для робіт у галузі інфографіки. У цьому році до жюрі конкурса входить редактор сайту "Тексти".

Конкурс "Малофей" (названий на честь аргентинського картографа, професора Алехандро Малофея, який вважається одним із піонерів інфографіки) проводиться з 1993 року. На ньому нагороджується найкращі зразки інфографіки, як з друкованих, так і в онлайнових виданнях.

Кожен березень, міжнародне жюрі збирається на чотири дні в університеті Наварри (Памплона, Іспанія). В різних категоріях серед десятків зразків відбираються роботи на золоту, срібну та бронзову медалі "Малофей".
У цей рік, вперше в історії конкурса, одним із учасників жюрі буде представник України - Анатолій Бондаренко, керівник напрямку "журналістика даних" на сайті Texty.org.ua. Окрім відбору робіт, він також буде робити доповідь на саміті "Малофей".

В 2012 році на конкурс "Малофей-21" було подано 1191 робіт з 154 медія від 28 країн світу. Жюрі присудило 21 золоту, 52 срібних та 74 бронзових медалей.

Серед медалістів конкурсу - El Mundo, New York Times, Guardian, Chicago Tribune, Die Zeit Magazine, El País, Fortune, Frankfurter Allgemeine та інші найбільш впливові світові ЗМІ

Оновлено: доповідь Анатолія Бондаренка на саміті

datavis редакційне

Знак гривні
Знак гривні