Росія готується перекидати у Крим ракетні системи залпового вогню «Град»

Росія посилює свою військову присутність у Криму, а також у контрольованому її військовими молдовському регіоні Придністров’ї - «Інформаційний спротив»

За даними ініціативи, на базі Чорноморського флоту Росії в Новоросійську зосереджені «підрозділи 18-ї окремої мотострілецької бригади (місце її постійної дислокації – Чечня). До перекидання до Криму готується особовий склад бригади і 120 одиниць військової техніки, в тому числі ракетні системи залпового вогню «Град».

Росія перекидає спеціальні підрозділи на територію Придністров’я. За останню добу до цього регіону Молдови перекинуто 700 бійців спеціального призначення.

Також на сторінці "Інформаційного спротиву" з'явився ультиматум до військового командування ЗС України, у якому активісти вимагають негайної реакції з боку військового і політичного керівництва, у випадку відсутності такої реакції ініціатива погрожує почати висвітлювати деталі того, що відбувається у МО та Генштабі.

Ситуація у Криму є загрозливою не лише поруч з військовими базами - тільки що кореспондент ББС повідомив, що на мирну акцію про-українських сил в Севастополі було здійснено напад - людей били, проросійські казачки робили це із застосуванням нагайок.

крим

Знак гривні
Знак гривні