Як допомогти окупованому Криму

Можна збирати кошти, поширювати інформацію, взяти участь у волонтерських ініціативах, допомогти у фіксації подій, бойкотувати російські товари (у тому числі інформаційні - фільми і серіали по ТБ)

Отже, якщо ви бажаєте допомогти боротися з окупацією Криму, на цей день існує декілька варіантів дій:

1. Долучитися до низки ініціатив по збору коштів або купівлі товарів та обладання, які є необхідними в окупованому Криму, в першу чергу для наших оточених військових частин. Приклади - оголошення про збір коштів В/Ч Бахчисарая, потреби В/Ч Севастополя.

2. Поширювати правдиву інформацію про окупацію, використовуючі перевірені джерела. Наприклад, одним із таких джерел є ініціатива "Інформаційний спротив", яка ведеться на фейсбук-сторінці Дмитра Тимчука. Вони є одним із найбільш оперативних та грунтовних джерел про ситуацію в Криму.

Доброю ідеєю є також поширення правдивої інформації про наслідки приєднання Криму до РФ (дивіться наприклад цю інфографіку, що показує сильну залежність Криму у воді, дотаціях, енергетиці та зв'язку)

Ще однією серйозною допомогою є поширенні інформації про події в Україні англійською мовою. Варто взяти участь в обговоренні статей про Україну в англомовній пресі, тому що часто під такими матеріалами є дуже багато упереджених коментарів від іншої сторони.

3. Підпишіться на спеціалізовані групи, такі як Крим SOS та Севастополь SOS, які постійно пишуть про потреби у волонтерській та іншій допомозі.

4. Долучайтеся до бойкоту товарів з Росії (коди 460-469). Як ми добре бачили, бойкот є дуже сильним способом впливу. Закликайте своїх знайомих не лише не купувати товари країни-окупанта, але й не дивитися російське ТБ, російські фільми та серіали.

крим війна окупація

Знак гривні
Знак гривні