ОНЛАЙН 2 березня: УВАГА провокація! ТБ Криму повідомляє про озброєні татарські загони. Це брехня (ОНОВЛЕНО 22:49)

23:40 Після телефонної розмови Путін прийняв пропозицію Меркель терміново створити так звану "місію зі встановлення фактів" та контактну групу, можливо, під керівництвом Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), аби розпочати політичний діалог.

23:10 Готується провокація: З надійних джерел від наших татарських друзів надійшло повідомлення, що у ЗМІ та на телебаченні Криму масово розповсюджують інформацію щодо нібито переміщення озброєних татарських загонів в напрямку Сімферополя та Севастополя. Крім того, кримські лікарні заздалегідь вже отримали розпорядження про підготовку прийому великої кількості вбитих і поранених. Таким чином, кримська сепаратистська влада з подачі російських окупантів готують у Криму криваву провокацію, яка передбачає масову бійню і початок широкомасштабних військових дій, - пише у ФБ Айдер Муждаба

“Правий сектор” заявляє, що вказана інформація є провокацією і заявляє, що відповідальність за будь-яку ескалацію насилля і можливі жертви цілком і повністю лягає на російську сторону.

22:49 Російська спільнота у Фейсбуці Мы против вмешательства во внутренние дела Украины за два дні зібрала понад 52 тисячі учасника. "Мы, нижеподписавшиеся граждане России, заявляем о своем полном несогласии с политикой, которую без всяких внятных объяснений, проводит руководство нашей страны по отношению к Крыму",- під цією перетицією росіяни збирають підписи.

22:16 Інформація від Дмитра Тимчука (Центр Військово-політичних досліджень): Росія підготувала базу для "остаточного рішення" кримського питання - крім 11 тис військ, що зараз є на півострові, підготовлено для переміщення ще 15 тис, з Краснодарського краю.

Є велика імовірність, що вночі наші бази будуть штурмувати російські війська. Велике прохання до кореспондентів (в першу чергу іноземних), бути присутніми у Феодосії, Перевальному, Севастополі та Керчі - щоб задокументувати можливий напад.

Створені усі умови на перехід кордону російськими військами на Південному Сході (найімовірніше, виходячи з останніх подій, - це Луганська область). Більше інформації на сторінці у Фейсбуці

22:07 Євген Марчук: Сьогодні з боку РФ на кордоні з ЛУганщиною працювали розвідувальні літаки та вертольоти збройних сил РФ.
Якщо проводиться подібна військова розвідка - це означає , що готується військова агресія. І НАТО про це знає.

21:19 На Сході і Півдні на проукраїнські мітинги виходить в десятки разів більше людей ніж на проросійські.

20:56 У Євпаторії російські військові досі блокують військову частину ППО. Вони поставили свій пост біля входу у військову частину. Стоять з кулеметами і гранатометами. Повідомляє 15 минут

20:48 Внутрішні війська МВС вірні Україні, про це запявив їхній керівник Микола Балабан, він підкреслив, що його підлеглі зможуть дати відсіч агресорам, - повідомляє УП

20:31 Румунський президент Траян Бесеску закликав міжнародне співтовариство до реальних дій на підтримку України, а не лише «заяви про солідарність чи візити ввічливості».

За думкою Бесеску Кримський прецедент може повторитися у Придністров'ї.

20:17 Зявилося відео, як сьогодні мітинг у Дніпропетровську співає гімн. Виглядає вражаюче. Це найбілший мітинг у Дніпрі за часи Євромайдану.

19:14 Оновлено: Березовського було відсторонено ще сьогодні зранку, за накази не чинити спротив російським військовим. Позбавлений посади контр-адмірал Березовський зрадив присягу, зрадив Україну, і "ліг" під прем'єра Криму Аксенова. Віддав наказ військам "переходити на сторону Криму", який - судячи з наявної інформації - був проігнорований.
Міністр оборони Тенюх скасував наказ.

Як співають в одній культовій російській пісні, комусь миттєвість приносить безсмертя, а комусь - вічну ганьбу.

Взагалі ставном на цей час найгірша ситуація у Криму та Луганській області. В Криму російські війська продовжують блокувати більшість баз українських збройних сил. У Луганську місцеві проросійські активісти та "добровольці" з Росії, яким досі дозволяють спокійно приїздити, захопили ОДА та вимагають референдуму, чекають допомоги з Росії

14:24 На сході України - антипутінські мітинги, серед учасників - люди з георгіївськими стрічками та регіонали

українські бійці у Перевальному, здаватися не збираються

14:04 НАТО проведе термінове засідання сьогодні о 14.00 за київським часом задля обговорення ескалації кризи в Криму.

Засідання відбудеться на запит міністра закордонних справ України визначити всі можливості захистити країну та її територіальну цілісність. - BBC Україна

13:47 Оновлення про наших морських піхотинців у Феодосії - "Украинские морские пехотинцы в Феодосии укрепляют линии обороны части и готовятся отразить штурм"

13:33 Миколаїв, Одеса, Дніпропетровськ, Херсон, - масові акції проти війни - за Україну. "Путіна геть!" і "Україна – єдина, неділима!" У Харкові, не дивлячись на вчорашні жорстокі провокації, вийшло щонайменше декілька сотень людей. 30 тисяч людей станом на 13:00 мітингували проти введення військ Росії в Україну на майдані Незалежності в Києві, - передають "Українські новини".

13:18 Військова частина ЗСУ в Перевальному біля Сімферополя блокована, але не захоплена. Кореспондент BBC каже, що по периметру військової частини біля паркану є озброєні люди без опізнавальних знаків.

Крім того, як повідомив ВВС прес-офіцер внутрішніх військ Криму Олексій Чернобай, на території Криму жодна військова частина військ не захоплена.

13:17 У Москві поліція затримує росіян, що вийшли на мітинги проти вторгнення в Україну.

12:37 Указ Турчинова "про невідкладні заходи забезпечення національної безпеки"

Одна з українських частин у Криму, що тримає оборону. Фото: Петро Кошуков

12:26 Франція відмовилася від саміту G8, і готова стати посередником в Україні

12:20 Як росіяни створювали постановочні фото міфічного нападу у Сімферополі

12:19 Андрій Іларіонов, який у свій час передбачив і попереджав про можливу агресію з боку Росії, оприлюднив список рекомендацій для України - як протидіяти агресії: http://aillarionov.livejournal.com/630743.html

11:57 36-тая бригада украинских десантников в с. Перевальном получила ультиматум от рос.военных сложить оружие: дали полчаса, наши не собираются

11:31 РІА Новості (керівник - Кисєльов) продовжують запускати качки в інформпростір, виконуючи роль інформаційної складової війни Росії проти України. На цей раз вони поширюють повідомлення про те, що українські військові "масово пишуть рапорти на звільнення". Ця непідтверджена нічим брехня йде туди ж само, куди пішли їх новини про "андреєвській флаг на Сагайдачном", "150 тисяч бєженцев в Бєлгородской області", та "Пєрєговори Яроша і Умарова"

11:17 США і Канада пррипинили взаємодію з РФ в рамках G8, їх посли залишили Москву. Обама почав консультації в НАТО. Конгрес США розгляне надання захисних озброєнь для України. Самоізоляція РФ почалась.

10:59 Російські військові штурмують українську частину в Севастополі

10:51 Необхідно негайно перекрити кордон з Росією. В одному місці зібрані докази того, що у Харкові атаку на прихильників Євромайдану в ОДА вчора вчинили російські громадяни, завезені в т.ч з Бєлгорода. Докази використання ними зброї - тут: http://glavnoe.ua/news/n167602

10:49 Петро Кошуков із Криму: "Дуже неправильний інформаційний фон іде з боку Київа щодо Криму. Комунікація з людьми й протестувальниками "за ширші права автономії" можлива.

Моє враження - серед протестуючих та тих, хто їх підтримує є недовіра до української влади (і я їх не звинувачую, бо вони так само як і ми натерпілися від корупції та свавілля українських урядів останніх 20 із чимось років) та бажання самоврядування на своїй землі. З боку уряду має прозвучати чіткий меседж, що ми згодні з великою частиною того, до чого ви маєте претензії, ми готуємо кардинальну реформу, яка дозволить всім містам та регіонам України отримати справжні права самоврядування та та управлінням регіональним розвитком. Негайно припинити ставити ультиматуми та звинувачувати в сепаратизмі. Закликати до переговорів з представниками Криму без обговорення легітимності. Дії Аксьонова і ко підтримує більшість, треба це враховувати"

10:31 У Феодосії представники вищого військового командування Росії оголосили ультиматум українським морпіхам

10:30 Андрій Парубій в ефірі першого національного оголосив про загальну мобілізацію, у зв'язку із загрозою військового втручання з боку Росії

Знак гривні
Знак гривні