У Харкові - небачений сплеск жорстокості. Український прапор зривав громадянин РФ (скрін)

Відео лінчування євромайданівців "ополченцями"

Макс Бурцев: При первом захвате харьковской ОДА «от рук террористов» не пострадал ни один харьковчанин. Сегодня ОДА атаковало стадо животных, которые били людей вне зависимости от их пола и возраста. Молодых девчонок били ногами, ставили на колени, плевали в них, закидывали стекло за шиворот. Пока выводили активистов они получали по удару от каждого быдла, стоящего на улице. Били старики, били женщины, били гопники. В итоге страшным оказался не Кернес, не Добкин, не титушки, а сами харьковчане. И это не стая провокаторов и экстримистов. Это обычные горожане. Рядом с нами стояли сотни обычных людей, который кричали «Да убейте их», «Шлюха, доигралась?» и пр. Вчера я уверял людей в том, что это такие же люди, как мы, просто с другой точкой зрения. Сегодня я увидел, что это животные, с которыми я не хочу иметь ничего общего.

Хотя я погорячился. Животные - слишком некорректное сравнение. Столько ненависти может быть только в человеке и мне жаль, что эти люди - мои горожане.

Впервые за много лет я подумал о переезде в другой город, а может и страну.

***

У Харкові кількатисячний проросійський мітинг-віче "За Харків" завершився штуром будівлі обласної адміністрації, де перебували євромайданівці. При цьому діяли учасники мітингу із надзвичайною жорсткостю, і очевидці не вірять, що це могли зробити харків'яни або загалом українці. Поранення, у тому числі холодною зброєю, за даними "5-го каналу", отримали близько 100 осіб.

Нападники із георгіївськими стрічками жорстоко побили письменника Сергія Жадана. Людина, близька до активу харківського Євромайдану, повідомила кореспонденту DW, що він отримав травму голови, і його забрала "швидка допомога". За словами джерела, від нападників Жадана врятувала міліція.

Сергій пише на своїй офіційній сторінці: "Друзі, зі мною все гаразд. Два розсічення на голові, розсічена брова, струс мозку, підозра на перелом носа. Били бітами ззаду по голові. Нападали виключно зграєю. На вимогу стати на коліна - послав на хуй. Витягла міліція.

Геннадію Адольфовичу, то як там із миром та спокоєм у регіоні? Михайле Марковичу, в президенти якої саме країни ви станете балотуватись?

Арсене Борисовичу - що там у нас із внутрішніми органами? Багатьом харківським підліткам їх сьогодні відбивали громадяни РФ.
І головне - коли ви всі сядете? Харків'яни, я вас люблю.Не бійтесь їх - не можна зламати того, хто не боїться.
Разом і до кінця!"

Присутність російських спецслужбовців?

За даними харківською Євромайдану, в Харкові перебувають кілька тисяч росіян, які, ймовірно, мають стосунок до спецслужб та військових підрозділів. Вони, стверджує джерело, мають відповідну спецпідготовку, а також озброєні, у тому числі, світлошумовими гранатами, які поки не застосовували. Люди, що потрапили до лікарень, пред'являють ножові поранення.

За свідченнями присутніх, активісти з георгіївськими стрічками погано орієнтуються в місті, не знають назв вулиць. Ще одне із низки підтверджень - людина, що замінила український прапор на "триколор" - походить із Москви (див. фото).

А ось дві фото москвича, який зривав прапор України. І хто тут фашист?

Більше того, невідомі люди відловлювали поранених і кудись відвозили, у райвідділках їх немає, заявляють активісти Євромайдану. Вони також кажуть, що вдома їм залишатись цієї ночі небезпечно, до них у квартири прийдуть.

Їхній висновок дещо емоційний – "Харків віддали на відкуп Росії".
Вони не розуміють, чому міністр внутрішніх справ нічого не зробив, щоб цього не було. Також, від харківського Євромайдану є інформація, що київському керівництву міліції було повідомлено про точний час нападу на ОДА, однак запобігти такому розвитку подій міліція не захотіла.

харків

Знак гривні
Знак гривні