ОНЛАЙН. Україна просить захисту в ЄС, США, НАТО. Влада призначає в регіони керувати місцевих олігархів (ОНОВЛЕНО 01:33)

01:32 США відмовилися від саміту G8 і погрожують Путіну міжнародною фінансовою й політичною ізоляцією.

00:29 В Харкові побили кореспондента укр служби Радіо Свобода. Побили, поставили на коліна і змусили цілувати символи Росії

00:26 Донецький бізнесмен Сергій Тарута погодився стати керівником Донецької обласної державної адміністрації.

00:14 Зараз у Криму близько 6 тис. російських десантників.

00:01 Знову жовті пов’язки.

Це сьогодні у Криму. Щоб всім було ясно - росіяни. Спецназ 100%. Чому? ручні гранатомети специфічні. у нас таких немає. Впринципі, нівкого таких немає, окрім РФ.

23:53 Коломойський та Сергій Тарута погодилися стати керівниками обладаміністрацій східних областей.

Про це INSIDER повідомив екс-глава МВС Юрій Луценко.

За його словами, призначення цих людей - це "шлях до припинення україно-української війни".

За його словами, Ахметов і Пінчук ще думають над пропозицією.

Олігархи таким чином намагатимуться захистити, зокрема, власні інтереси - влада ж сподівається цим консолідувати бодай якісь сили на сході й півдні.

23:43 Голова держдуми Росії: ми почнемо агресію, якщо буде застосована сила до мирних громадян України (?). На що голова парламенту України Турчинов: ми робимо все для захисту своїх громадян.

Що це значить - нам чекати спецоперації, в які буде застосована сила проти мирних громадян?

23:23 Україна офіційно просить захисту в ЄС, США й НАТО.

Тим часом влада призначає в області місцевих олігархів. Пише голова Цензор.нет Юрій Бутусов:

Завтра последует официальное подтверждение и указ и.о.президента Турчинова - Игорь Коломойский назначен губернатором Днепропетровской области.

По данным источника "Цензор.Нет" также подготовлены проекты указов о назначении Рината Ахметова губернатором Донецкой области.

Вадим Новинский будет назначен представителем Киева в Автономной республике Крым (статус уточняется).

В стадии переговоров назначение Александра Ярославского губернатором Харьковской области.

Ведутся переговоры по назначению лидеров крупнейших региональных финансово-промышленных групп губернаторами Одесской, Николаевской, Херсонской, Луганской, Запорожской областей.

Официальный Киев предпринял экстренные меры по привлечению на свою сторону деловой и политической элиты восточной и южной Украины для противодействия российской агрессии!

Коломойский и Ярославский своими ресурсами поддерживали Евромайдан - это хороший знак.

Очевидно, путинская оккупация показалась для олигархов настолько серьезной угрозой, что они решили наконец взять ответственность на себя.

Завтра в восточных регионах должен произойти впервые реальный перелом ситуации в плане борьбы с сепаратистскими настроениями.

Україна буде вільна!

21:47 Донецький бізнесмен Тарута оприлюднив патріотичну заяву: "Мы должны отстоять Украину. Да, несовершенную. Да, разноязыкую.
Но – нашу! Украинские бизнесмены, граждане, политики – сегодня время объединяться! Сегодня мы все – украинцы. Все под одним, нашим национальным флагом". Повністю заяву читайте тут

21:44 Премєр РФ Мєдвєдв вішає лапшу на вуха і розповідає Яценюку, що рішення про введення військ в Україну немає. Формально його дійсно ще Путін не прийняв, тільки отрмав дозвіл від Думи. Але війська у Криму вже є, як і російські бойовики в цивільному у Харкові та Донецьку. Яценюк попросив повернути російські війська у Криму у місце дислокації, - повідомляє Українська правда

Очевидно миролюбива заява повязна із тим, що сьогодні вночі збирається Рада безпеки ООН по Україні. З росіянами вартоговорити виключно мирно і при цьому максивально готуватися до оборони і контрнаступу.

21:28 Громадський Сектор Майдану вимагає сформувати загони добровольців у всіх містах та районах України і підготувати зброю та завдання для цих загонів на випадок окупації відповідної території ворогом. Повністю заяву із раціональними вимогами, а точніше планом дій читайте тут

Бойовий дух українці продемонстрували на Майдні, коли беззбройні активіси змусили тікати озброєний автоматами "Беркут". Формування загнонів добровольців це половина шляху до перемоги.

21:25 РНБО: українські війська приведені в повну бойову готовність. Під охорону взято енергетичноу інфраструктуру, інші критично важливі стратегічні об’єкти. Завтра буде проведено позачергове засідання Верховної Ради з приводу ситуації в країні та на її кордонах.

20:04 Окремі росіяни виходять з плакатами проти війни: Арбат у Москві, Єкатеринбург

20:03 Розпущені беркутівці отримують російські паспорти:

19:55 Щодо "всенародних поривів" у Севастополі, повідомляють наші друзі, причому росіяни:

"В Севастополе всё спокойно на улицах, только на площади возле мэрии тусуется небольшая толпа с транспарантами. Про обстановку в Крыму сами через интернет узнаём."

Що вже говорити про решту Криму.

19:50 Заступник самозванця Аксьонова Тіміргалієв: "Все воинские части Украины на территории Крыма блокированы, либо сложили оружие, либо перешли на сторону местных жителей" (? а татари? - ТЕКСТИ)

На сайті Міноборони з цього приводу - нічого.

19:40 Війська з Самари передислоковано до кордонів Харківської області. Росія заявляє, що винен - увага - Захід.

19:36 Татари не визнають нового "уряду" Криму й почали створювати загони самооборони, повідомляє канал ATR.

19:33 Андреас Умланд цитує договір між Україною й НАТО:

From the 1997 Charter on a Distinctive Partnership
between the North Atlantic Treaty Organization and Ukraine:

14. NATO Allies will continue to support Ukrainian sovereignty and independence, territorial integrity, democratic development, economic prosperity and its status as a non-nuclear weapon state, and the principle of inviolability of frontiers, as key factors of stability and security in Central and Eastern Europe and in the continent as a whole.

15. NATO and Ukraine will develop a crisis consultative mechanism to consult together whenever Ukraine perceives a direct threat to its territorial integrity, political independence, or security.

16. NATO welcomes and supports the fact that Ukraine received security assurances from all five nuclear-weapon states parties to the Treaty on the Non-Proliferation of Nuclear Weapons (NPT) as a non-nuclear weapon state party to the NPT, and recalls the commitments undertaken by the United States and the United Kingdom, together with Russia, and by France unilaterally, which took the historic decision in Budapest in 1994 to provide Ukraine with security assurances as a non-nuclear weapon state party to the NPT.

http://www.nato.int/cps/en/natolive/official_texts_25457.htm

19:23 Теги російського інтернету (сайт Лепра): вибачте, але зі скріншота слів не викинеш:

19:18 Богдан Кутєпов з Громадського: Ми ще на кордоні Криму з Україною... Жодного журналіста не пропстили: CDF, France24, Інтер. В Інтера взагалі віджали флешки з камери!

19:13 МЗС Литви: треба збирати раду НАТО.

МакКейн: Путін, схоже, хоче повернення холодної війни.

Бєлковський: після олімпіади параноя Путіна розвинулась у шизофренію.

19:11 Завтра РНБО й Верховна Рада вирішують питання про введення надзвичайного або воєнного стану в Україні.

19:07 Янукович "поддерживает обращение властей автономной республики Крым" - а саме обраного під дулами автоматів Аксьонова з "Російської єдності". Таке рішення Януковича надійшло в російський сенат, повідомляє Ітар-ТАСС.

19:05 Кореспондент "Херсонських вістей" каже, що в Крим уже не пускають громадян України: "Въезд в Крым блокирован гражданскими лицами в разных камуфляжных формах. Геогриевские ленты. Также есть "Беркута" с автоматами. Фотографировать запрещенно. Нас не пропустили. Сказали нельзя. Машину обыскали и сказали ехать назад"

19:03 Турчинов заявив Джону Керрі про військову окупацію Росії.

Баррозу заявив Ангелі Меркель, що розв'язання має бути з повагою до цілісності України. Що відповіла Меркель - не кажуть.

18:59 Інтер, по ходу, тепер переметнувся на бік Путіна (нагадаємо, після перемоги революції спробував з боку Януковича переметнутися на бік євромайдану)

Святослав Цеголко: "Інтер називає во президента просто Алєксандром Турчиновим, а Аксьонова прем'єром Криму. Показують мітинги під триколорами як щось всенародне, а звірства у Харкові лише 5 секунд."

18:55 Російські окупанти в Криму:

18:53 МЗС Швеції: Путін прагне створити у Криму маріонеткову "державу"

18:51 Озброєні люди зараз захоплюють військовий аеродром під Саками.

18:46 Андрій Макаревич з "Машини часу" - ПРО НИЦІСТЬ

18:32 За інформацією дипломатичного джерела у всесвітній організації, Рада Безпеки ООН збереться о 21.00 (за Києвом).

У той же час глави МЗС Євросоюзу в понеділок проведуть "екстрену" зустріч щодо ситуації в Україні

18:27 Рада безпеки ООН збирається на екстренне засідання
(але Росія має в ній право вето)

18:07 Лідер УДАРу Віталій Кличко звернувся до в.о. президента України Олександра Турчинова з вимогою щодо необхідності терміново направити заяву до ООН про невідкладне скликання Ради Безпеки ООН в зв'язку з агресією Росії проти України.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби УДАРу. Також Кличко наполягає на терміновому скликанні і проведенні сесії Верховної Ради, на якому депутати мають розглянути питання денонсації Угоди про перебування Чорноморського флоту в Криму.

17:57 Російські "туристи" йдуть на штурм Донецької ОДА:

Не те щоб це сильно допомогло, але
Зврнення громадськості України до очільників міжнародних організацій

17:44 Щоб ви розуміли: рішення було прийнято одностайно:

17:35 Рада Федерації, звісно, схвалилила пропозицію Путіна про ведення військ.

Таким чином, Росія - яка мала б бути одним із гарантів безпеки й цілісності України за Будапештським меморандумом - по суті, оголосила Україні війну.

ІНТЕРАКТИВНА ГРАФІКА ГАРЯЧИХ ТОЧОК - ОНОВЛЮЄТЬСЯ ЩОХВИЛИНИ

17:32 Крим: голова меджлісу закликав земляків зберігати спокій, не вестися на провокації, мирно займатися звичними справами.

17:29 В Луганській області із зарплати шахтарів відрахували 10% на "ремонт Майдану". Обіцяють підняти планку до 30%. Люди розлючені, йдуть на мітинги. Сьогодні точно був мітинг у м.Свердловську (моя мама бачила, я сама родом з цього міста). Всі ці шахти Ахметова. Людей спеціально налаштовують проти Майдану.

17:27 Група невідомих у Дніпропетровську знищили меморіал Небесної сотні і намет активістів євромайдану. За словами очевидців, натовп нападників нараховував від 500 до 1000 чоловіків.

Активісти майдану зараз знаходяться у Дніпропетровській ОДА і очікують, що нападники можуть прийти до будівлі ОДА.

Номер телефону людини, яка повідомляє про ситуацію з місця події:
Оля 097-509-96-59

17:04 донецька міська рада підтримала проведення місцевого референдуму в області:

17:02 Як повідомляють Новини Донбаса, в Донецьку "хочуть приєднатися до Росії" якісь приїжджі. Місцеві ж мешканці вийшли на підтримку неділимої України. Вони кажуть, що хочуть розмовляти російською, однак лишатися в Україні.

Приїжджі їх перекрикують: "Беркут, Беркут!", а також порушують хвилину мовчання за загиблими.

16:37 У Харкові орли Кернеса намагалися лінчувати письменника Сергія Жадана

16:32 Yevgeniy Ikhelzon

Что будет с Украиной, если она потеряет Крым?

- Страна очень быстро вступит в НАТО и ЕС

- Украина получит неофициальный статус страны - жертвы, вместе с которым придет международная помощь и инвестиции.

- В Украине исчезнут все пророссийские партии

- Практически исчезнет российский фактор в политике

- Мы получим Украину мечты, где очень быстро осуществлятся все необходимые реформы

Думаете, что это в планах Путина? Нет, они хотят все, ВСЮ Украину. Никто не собирается ограничиваться Крымом.

Начинать военные действия лоб в лоб - означает большие человеческие потери и разрушение городов.

В этой связи надо еще больше обращаться к мировому сообществу, которое должно увидеть Россию не как стратегического партнера, а как империю зла.

Спасение Украины - это дело всего мирового сообщества, иначе волна лжи и безумия накроет всю планету.

То, что делают в Украине люди Путина, на сегодняшний день - позор Евразии. В наши дни такое происходит только в очень нестабильных странах Африки. Бряцать оружием сейчас немодно. Небо видит.

16:25 Сфотографовано в Києві - зроблено задовго до запиту Путіна про введення військ.

16:14 Крим. Балаклава. Мирні жителі не дають російським військам захопити українську прикордонну частину. "Перед КПП загону морської охорони зібралася велика кількість місцевих жителів Балаклави, ветеранів, які стали живим щитом між прикордонною частиною і російськими військовослужбовцями, умовляють не проливати кров", - повідомив помічник голови прикордонного відомства України Сергій Астахов, передає Інтер

16:05 Україні проголошена війна. Якщо уважно прочитати документи, то видно що Путін запросив використання збройних сил Росії на всій території України, не лише на території Криму.

15:51 Останні дні в Криму відбувалася окупація фактична. Сьогодні почалася окупація, задекларована офіційно - Путін вніс в Думу подання про використання збройних сил на території України.

15:44 У Харкові люди, які захопили приміщення ОДА і підняли російський прапор, захопили більше 30 її захисників. Зараз вони на сцені проросійського мітингу, організованого Кернесом, кожну секунду над ними може бути вчинено самосуд.

15:28 В Одесі кілька тисяч проросійськи налаштованих одеситів проводять "народне зібрання" на Куликовому полі. Мітингувальники висловлюють свій протест політиці "київських путчистів" і підтримку народу Криму та новому керівництву півострова, пише Думская.net.

Крім того мітингувальники вимагають надання російській статусу другої державної мови, федералізації країни і т.д. Зі сцени виступив Антон Давидченко - лідер "Молодіжної єдності " і Григорій Кваснюк. Очікується, що промови виголосять Ігор Марков, Геннадій Труханов та Сергій Ківалов.

15:11 У Херсоні на захист ОДА прибули сотні української самооборони. Принаймні у цьому місті штурм ОДА не вдасться, судячи з усього

15:06 Над Харківською ОДА вивісили російський прапор. Серед захисників ОДА є багато поранених. Письменник Сергій Жадан - який знаходився серед захисників - травмований, зараз знаходиться у лікарні.

14:33 У Харкові учасники мітингу на підтримку міської влади захопили будівлю обласної державної адміністрації, де були забарикадовані активісти Євромайдану. У внутрішньому дворі ОДА чути вибухи та дзвін розбитого скла.

Як передає кореспондент УНІАН, молоді люди з георгіївськими стрічками увірвалися до приміщення ОДА. Учасники штурму скандують “Харків!”. Працівники міліції не втручаються у події.

14:28 На цей момент у Донецьку: "Люди начали расходиться с Октябрьской площади перед ДонОГА. В понедельник срочная сессия областного совета" - Новости Донбасса

14:21 Зураб Аласанія з Харкова: "Все, в Харькове шутки закончились. Безумная толпа, собравшаяся на площади Свободы, ринулась на ОГА. Выстрелы и взрывы. Разбитые головы, раненные люди. Arsen Avakov — надо было неделю не обращать внимания на Харьков? Вы этого ожидали? Вам это надо было? Ну, дождались." Мітинг під ОДА зібрали сьогодні Кернес і Добкін.

В Донецьку натовп проросійських активістів замінив на флагштоку прапор України на російський і збирається брати штурмом ОДА. В Миколаєві, Дніпропетровську і Харкові очікуються схожі події. Тим часом, у Криму російські спецпідрозділи поставили ультиматум бійцям низки частин української армії, і збираються брати їх озброєним штурмом.

Вочевидь, у низці східних областей росіяни спробують реалізувати сценарій, схожий на кримський - спочатку захоплення адмінбудівель, потім проголошення "нової влади", потім заклик до Кремля підтримати "порядок" військами

Декількатисячні мітинги під російськими прапорами проходять сьогодні у Горлівці, Маріуполі, Миколаєві, Харкові.

13:46 Тим часом, 300 людей спецназу РФ, при ппідтримці 15 машин (в т.ч. 5 броньованих машин "Тигр") штурмують загін морської охорони Прикордонної служби України (Балаклава), - закликають здати частину, посилаючись на наказ міністра оборони Росії.

У Раді Федерацій Росії припускають введення "обмеженого контингенту для забезпечення безпеки" - яку самі ж російські військові перед цим і створили.

За інформацією Дзеркала Тижня, у мори виходять по бойовій тривозі кораблі української прикордонної служби.

Російськими військовими було захоплено командний пункт україсньких ППО в Євпаторії. У Феодосії в порт зайшли ракетні кораблі флоту Росії.

крим криза росія

Знак гривні
Знак гривні