Вашингтон Пост: слова засудження не зупинять дії Росії у Криму

Вночі президент США Барак Обама з'явився перед пресою із незапланованим виступом з приводу ситуації у Криму. Впливове американське видання оцінює його промову:

"Відповіддю Путіна на повалення про-кремлівського Віктора Януковича є старою та негідною тактикою Росії - спровокувати повстання в Україні, використовуючи за потреби свої війська. Тактика вже була застосована у Молдові та Грузії, де у стратегічних місцях були створені підконтрольні Росії домініони, які їх дестабілізують.

Відриваючи Крим від України, Путін ставить свою ногу на шию крихкого тимчасового уряду, який і так змушений боротися з жорсткою економічною кризою.

У промові Обами відсутня головна вимога - у якості першого кроку з півострова необхідно вивести усі російські війська - регулярні та нерегулярні - які не входять в угоди про ЧФ РФ. Додатково, Росія має визнати повноваження Києва у Криму. Якщо Путін не погодиться це зробити, західні лідери повинні дати чіткий сигнал, що Росія заплатить велику ціну - не лише у вигляді засудження, але і через економічні та дипломатичні санкції."

Знак гривні
Знак гривні