Росія почала здійснювати план по силовому захопленню Криму

Україні зараз надзвичайно важливо зробити заяву про акт агресії з боку Росії. Спецназ, що захопив сьогодні приміщення ВР та Кабміну Криму - це підрозділи російського чорноморського флоту. Переміщення російської бронетехніки, створення озброєних блок-постів на кордоні Криму, заява Януковича і його прес-конференція завтра - все це частини одного плану.

Керувати Кримом місцеві депутати поставили лідера "Російської єдності", який вважає президентом Януковича.

План по захопленню Криму Росією детально розписаний Андрієм Ілларіоновим та є повним аналогом плану, що був застосований проти Грузії у 2008 році.

Кримський експерт Андрій Клименко говорить про події наступне: домовлятися з місцевими політиками у ВР Криму немає сенсу - вони частини схеми. "Эта схема запущена давно, но актуализировалась после визита в Крым г-на Суркова. (все затулины марковы и прочее - это фейк). 4) многие киевские политики питают иллюзии, что Путин НЕ начнет - не сомневайтесь, начнет! Как в Грузии в августе 2008. 5) сценарий таков - программа максимум (и одновременно - отвлекающий вариант) - Крым + Севастополь, когда Украина и мир вызверится будет отход на главную цель = Севастополь. Отака херня, малята. Примечание: сценарий описан Андреем Илларионовым по Грузии 2008 - ответственно заявляю, все один в один"

Директор центру Близькосхідних досліджень Ігор Семиволос, який також є експертом по Криму, стверджує що Україні зараз надзвичайно важливо зробити заяву про акт агресії з боку Росії.

Дуже впливове західне джерело, у розмові з ним, стверджує: "хоча Турчинов зробив гарну заяву, тільки Україна може заявити що насправді відбувся акт агресії і була порушена територіальна цілісність держави. І якщо Україна сама цього не заявить, то ніхто цього не скаже. Це відправна позиція, яку варто зайняти негайно."

Хороший перелік можливих кроків протидії агресії Росії - наведено в статті дипломатів Олега Волошина, та Максима Михайленко.

крим криза росія

Знак гривні
Знак гривні