Тривожні новини із Сходу та Півдня (оновлено Харків, 21:21)

Харків, 21:21 ХАРКІВ! ТЕРМІНОВО! ПОТРІБНА ДОПОМОГА!
Харківські євромайданівці в облозі. Тітушки та бюджетники оточили ОДА та планують взяти її штурмом. Вирушаймо на захист харківського майдану! Там також конче необхідна амуніція: шоломи, бронежелети.
Телефони координаторів: (099) 053-31-66, (096) 004-24-04, Діана; (093) 743-07-45, Сашко; (097) 555-84-82, Дмитро.

Хто зараз у Харкові - на вас чекають!

Кернес і Добкін проголосили прес-конференцію, на якій будуть начебто закликати своїх прихильників не вступати у бійки. Те ж саме зроблять координатори Євромайдану у зверненні до його учасників.
Є шанс на мінімальне порозуміння?

У Керчі з плакатами "Фашизм не пройде!" російські націоналісти влаштували сутички - над мерією нмагалися підняти російський триколор замість прапора України

У Херсоні: У ході протистояння під час знесення пам'ятника Леніну у Цюрюпинську кількох активістів було поранено – одному з місцевих депутатів від Батьківщини розбили ніс, бійцю з Самооборони побили машину, після чого намагалися напасти з ножем.
"За допомогою міліції йому вдалося відбитися, тяжко поранених наразі немає"

Загалом в Херсон приїхало 100 оплотівців та 200 з крима, з вогнепальною зброєю. Місцеві, у кількості близько 120 чоловік, спочатку відтіснили їх з площі слави до вокзалу. Але ті, зрозумівши свою чисельну перевагу, пішли в контранступ. Стрілянина і ножі. Міліція не втручається. Аваков каже, що поки нічого зробити не може. (повідомлення від Ігоря Луценка)

В Одесі біля бази дислокації «Беркуту» групується близько двох сотень активістів проросійських організацій із прапорами РФ та з дубинами. Про це повідомляють місцеві активісти. Вони наголошують, що це не тушки, не особи, яких неможливо ідентифікувати, а конкретні учасники конкретних проросійських одеських організацій. При цьому, біля пам’ятника Дюку триває Майдан, де перебуває в тому числі близько 50-ти учасників Правого Сектору, який приготувався до протистояння. Міліція на загострену ситуацію поки що не реагує.

Активістка, з котрою розмовляв Євромайдан SOS, повідомила, що мала розмову із очільником одеської міліції генералом Резніковим, який переконує, що ситуацію контролює. Але, за словами жінки, просто не підготовлені до реагування, адже там перебувають звичайні ППСники без жодної амуніції.

У Маріуполі люди з георгієвськими стрічками схопили і ледь не лінчували безпочередньо на своїй сцені одного із активістів Євромайдану. Після доволі довгого часу знущань, дивом його, вже побитого, вдалося вивести жінці-журналісту, яка була на місці події.

У Севастополі беркуту, що повернувся з Києва, влаштували овацію, дарували квіти та називали героями

Додамо, що сьогодні не варто було скасовувати у ВР одіозний "закон про мову" Колесніченка-Ківалова, це лише збільшило мотивацію проросійськи налаштованих сил в цих областях.

Це можна було робити лише після того, як Арсен Аваков поставив би під контроль підрозділи МВС в цих містах

Знак гривні
Знак гривні