В цей момент відбувається контрнаступ Майдану

Силовиків відбито до Жовтневого палацу і щонайменш до Європейської площі (можливо, до старих позицій на Грушевського). Відступ силовиків відбувався хаотично, було захоплено десятки силовиків. Відходячи, беркут застосовував вогнепальну зброю - багато десятків учасників акції протесту мають вогнепальні поранення.

З фейсбуку Станіслава Цеголко:
"Відступ спецпризначенців до урядового кварталу може бути частиною інформаційної війни проти Майдану. Мовляв, міліція мирна, подивіться хто атакує і чинить насилля. Сьогодні до Києва прибувають міністри закордонних справ Німеччини, Франції та Польщі. Їхніми очима вже сьогодні на Україну дивитиметься ЄС, який вводитиме санкції або ні."

Кияни! Робота є для всіх! Не обов'язково йти в атаку, але можна будувати барикади, носити поранених, бути волонтерами на мирних позиціях - наприклад, на кухні, або носити матеріали.

За однією з версій, беркут відійшов, щоб учасники протестів захопили ВР.

Серед захоплених у полон - рядові ВВшники, яких кинули офіцери - "Офіцери просто втікли". Люди забороняють бити полонених - це наша відмінність від звірів з беркуту.

Сцена Майдану працює нормально, декілька координаторів керують діями учасників акції. Постійно попереджають не йти далеко вперед, а закріплюватися на позиціях - через те, що це може бути тактичний відступ, з метою розсікти Майдан на декілька частин.

За повідомленням із сцени, розвідка Майдану захопила "організми" в цивільному, які були озброєні автоматами Калашнікова.

ДАЛІ - наш онлайн-репортаж

Знак гривні
Знак гривні