Міжнародні новини: Байден знову подзвонив, Януковича не хочуть бачити у Празі, дебати по Україні

Віце-президент США Джо Байден у черговій телефонній розмові з президентом України наполягав, що компроміс може складатися з нового уряду, який би міг заслужити довіру громадян, і в негайному відведенні спецпідрозділів, звільненні ув'язнених та притягненні до відповідальності всіх тих, хто винен у нападах на журналістів та учасників протестів.

Тим часом, мерія Праги заявила, що у випадку приїзду Януковича відмовляється брати участь у організації його прийому, та не буде влаштовувати жодних протокольних почестей. Посадовці вважають абсурдним сам факт прильоту Януковича на летовище, яке носить ім'я Вацлава Гавела. Також, мерія Праги надасть допомогу у розмірі більше 200 тисяч гривень для поранених учасників акцій протесту в Україні.

У новому раунді дебатів по Україні вперше з'явилася розмова про перспективу членства країни в ЄС. Прихильників такого підходу з'являється все більше - почитайте статтю голови парламентського комітету Естонії у впливовому брюссельському виданні EUObserver. Крім власне Фюле, лунають заяви на кшталт слів міністра закордонних справ Угорщини Яноша Мартоньї, який заявив на вихідних (1-2 лютого) під час Мюнхенської безпекової конференції: "Ми всі недооцінили міць європейського прагнення українців. Ми повинні надолужити втрачене"

Фото Олександра Максименка

Знак гривні
Знак гривні