Що нового зараз відбувається у регіонах?

Регіональні новини за 03.02.2014. Позавчора Івано-Франківська облрада висловила недовіру голові ОДА В. Чуднова двома третинами голосів, а це значить, що президент має прийняти його відставку. Регіоналів до зали засідань не пустили.

Ленінопад тепер продовжується цілком легально: за знесення пам’ятників Леніну 3 лютого висловились Звенигородська міськрада (Черкащина) та Маневицька райрада (Волинь). Таким чином, Волинь позбудеться свого останнього Леніна. Втім, луцькі комуністи не здаються: у цей же день у своєму офісі вони відкрили 100-кілограмовий бюст Сталіна.

У Дніпропетровську, Запоріжжі, Черкасах суди відпускають арештантів, затриманих після штурмів адміністрацій, під домашній арешт або під підписку про невиїзд. "Найбільш небезпечних", однак, залишають за ґратами.

У Черкасах загострився конфлікт між опозиціонером Миколою Булатецьким та керівництвом місцевої "Батьківщини", яке Булатецький звинуватив у співпраці із владою. У той же час у розшук у справі захоплення ОДА оголосили його сина Максима, депутата черкаської міськради, та Павла Карася, екс-заступника мера міста.

Бердичів (Житомирська область) став мабуть що найреволюційнішім містом на українському Середньому Заході. У понеділок у Бердичеві пройшла перша акція місцевого автомайдану, а за минулий тиждень активісти можуть похвалитися тим, що змусили до саморозпуску фракцію Партії регіонів у міськраді, розігнали тітушок, що мали їхати на Київ, та перейменували вулиці із радянскими назвами.

Місцеві автомайдани створюються у все більшій кількості районних центрів. Тури областями увійшли в моду серед автомайданівців Західної України. На вихідних автомайдани Львова та Луцька проїхалися до садиб та підприємств місцевих регіоналів, а ужгородський автомайдан провів інформаційний тур гірськими селами.

І наостанок: у центрі містечка Стебник, що між Дрогобичем та Трускавцем, звели снігові барикади. Як повідомили кореспонденту ЗІК, "дехто з мешканців міста висловлює сумнів щодо доцільності... барикад, намету та бочок".

Автомайдан у Бердичиві

Знак гривні
Знак гривні