Євромайдан. Хроніка 9 грудня. Усі барикади на Грушевського зачистили (02:30, 10 грудня)

02:30, 10 грудня. Усі барикади на Грушевського зачистили, при цьому під час атаки на блокпост навпроти Маріїнського парку міліція била учасників протесту. Спецпризначенці висунулися до барикад на вулиці Богомольця.

20:10. Внутрішні війська витиснули мітингувальників з вулиці Грушевського. Решта блок-постів протестувальників ніби тримаються.

19:50 Кореспондент «Текстів» повідомляє, що блок-пости опозиції в «урядовому кварталі» у центрі Києва оточені силами Внутрішніх військ і загонами «Беркута», але наразі не ліквідовані. Зокрема, тримаються барикади на улиці Грушевського та Інституцькій.

ЗМІ повідомляють, що на підмогу заблокованим міліцією демонстрантам рушила кількатисячна підмога з Майдану. Також із різних районів столиці підтягуються небайдужі кияни.

Фото Дмитра Ларіна

16:35 Почався штурм пікетів в урядовому кварталі. «Розпочався штурм усіх блокпостів в урядовому кварталі» - опозиція

13:56 Штурм поки не почався. Всіх, хто має можливість - просимо вийти на Майдан. Внутрішні війська оточили Майдан, однак блокування не 100-відсоткове. Наприклад, з боку кутка Хмельницької-Хрещатика шеренги ВВ можна обійти збоку. Центральні станції метро досі заблоковані.

Священники стали між міліцією та барикадами

12:22 З хвилини на хвилину очікується штурм КМДА. Сторонніх просят вийти з приміщення. Працівники виносять комп. техніку і папери. "Всі на КМДА. Готують штурм. Центральні станції метро перекритію потяги не зупиняються", - повідомлення активіста.

12:04 З'явилася низка повідомлень про те, що до урядового кварталу стягуються спецпризначенці. Частина колони з Василькова стоїть на вул. Михайлівській. Начебто є скупчення на Бесарабці. Влада закрила три станції - Майдан, Хрещатик, Театральну - начебто через замінування, але насправді, щоб менше людей було в центрі. Готується штурм?

11:13 Офіційний твітер-екаунт Батьківщини: "#євромайдан може бути спокійним - "тигри" не зуміли вирватися з Василькова, дорогу на Київ їм заблокували автомобілями. Силовики повернулися"

11:08 Вражаючі фотографії вчорашньої акції з великої висоти

10:33 У Василькові частина автобусів спецпризначенців та внутрішніх військ змогли прорватись крізь оточення людей і виїхати на Київ. "Вони прорвали оточення людей. Порозпихали в кювет машини. Витягали людей з машин, викручували руки, ламали пальці." - слова активіста. Відео від Ляшка

09:05 Сніг - весь Київ стоїть у пробках.

09:01 Представники Демократичного Альянсу знову заблокували своїми тілами Генпрокуратуру. Люди співають пісень, жахливо холодно навіть тим, хто стоїть.

День 8 грудня увійшов в історію України. Після наймасовішої акції з початку протестів, починаючи з 14-00 учасники акції перехопили ініціативу і до вечора заблокували весь урядовий квартал за допомогою важкого автотранспорту, барикад та організованих учасників загонів народної охорони.

фото А. Фельдман, більше тут: http://www.novayagazeta.ru/news/203069.html

Євромайдан

Знак гривні
Знак гривні