Дайджест подій Євромайдану, 07 грудня

Головна новина - це акція протесту, що відбудеться завтра, в неділю, у Києві - в 12-00. Подивіться відео митців, науковців, активістів які запрошують на акцію - Положинський, Скуратівський, Санін та інші.

* Культурна революція у Києві. Активісти Майдану самоорганізувались та розмістили піаніно перед кордоном міліції, що охороняє адміністрацією президента... Велика насолода спостерігати за натовпом, що радісно співає Червону Руту та за міліціонерами, які боязко починають похитувати головами у такт музиці. У відповідь на агресію та зло, ми будемо відповідати добром. Зі ще більшим завзяттям, ще більш палко та самовіддано. А допомагатиме нам у цьому мистецтво, що є вічною цінністю в житті людства.

* Як записатися у добровольці євромайдану - супер класний, дуже людяний текст від одної з учасниць

* Леся Оробець в черговому дописі про Євромайдан фактично звертається до тих, хто є опорою режиму, переходити на світлу сторону сили. Або, хоча б трохи саботувати накази системи.

* Євросоюз вперше заявив, що проти винуватців розгону Майдану будуть застосовані санкції, якщо вони не будуть покарані поточною владою тут, на місці. Ельмар Брок наголосив: "Наша позиція — до ЄС повинні їхати молоді люди, а не криміналітет".

* США долучилися до кампанії скасування віз в країни ЄС для громадян України

* Віртуальний тур євромайданом для тих хто справді збирається пропустити, можливо найбільш цікаву подію у своєму життті (ви що, серйозно???!)

* Правозахисники почали незалежне розслідування всіх порушень прав і свобод людини під час "Євромайдану". Допоможіть їм, якщо у вас є відео та фотоматеріали у високій якості - винних необхідно знайти, вони мають бути покарані (хороший початок для "українського нюрнбергу" - ред)

* Міхаіл Саакашвілі в Києві, на євромайдані виголошує в цей момент дуже сильну промову, яка особливо сильно має сподобатися В. Путіну.

* Відбулися дещо контраверсійні акції по пікетуванню Інтера і Плюсів (УТ1 точно потрібно було пікетувати). Однак здається з Інтером зрештою все пройшло ОК. З 1+1 - теж.

* Скрипін проти Чечетова. Класний відеокліп з готовим діагнозом для влади.

* У Лондоні поруч з квартирою Ріната Ахметова пройшов пікет. Головне гасло - !Ахметов, підтримуй Україну, а не кривавого Януковича!"

* Під час нагородження українські біатлоністки, які здобули "золото" на етапі кубка світу з біатлону в Хохфільцені (Австрія), кричали "За майдан!", а їхні прихильники вигукували "Молодці!" та "Слава Україні!" Дівчата тримали великий стяг України із написом "Разом до перемоги!", на якому були написані усі міста України.

* Як боротися з хвилею негативної пропаганди проти Євромайдану, яку влаштовують в інтернеті прихильники влади і "русскаго міра"

* На Євромайдані виступили культові "Ляпіс Трубецкой". Сергій Міхалок: "Мы белорусы смотрим на вас с восторгом и уважением, потому что вы показали, что можно дать отпор полицейскому беспределу". Під час виступу, що буквально підірвав площу, на одному з шпилів поруч з українським було піднято прапор Білорусі.

Євромайдан протест

Знак гривні
Знак гривні