Євромайдан відбив атаки і відстояв ніч. Але потрібна твоя присутність!

У Києві триває протест проти рішення уряду України призупинити на невизначений час процес європейської інтеграції. На 8-му годину відбудеться пікетування Кабміну.

Вже протягом доби є два осередки протесту – на майдані Незалежності люди без партійної символіки стоять від четверга. З цього місця нібито через підготовку до новорічних свят спецзагін міліції «Беркут» постійно тіснить демонстрантів, зараз необхідна допомога для тих, кого спецзагони затиснули навколо стели Незалежності.

09:00 Біля Кабміну вже близько сотні людей (фото: Д. Ларін)

Станом на 8-00 анонсований опозицією пікет біля Кабміну складається з однієї людини - Тетяни Чорновіл. Героям слава! Фото: Дм. Ларіна

Майдан. Фото М. Наєма

За повідомленням Радіо Свободи, це місце близько п’ятої години зазнало ще однієї атаки – міліція виграла ще кількадесят метрів, на яких комунальники планують заливати льодову ковзанку. До речі, сьогодні, за прогнозами синоптиків, у Києві буде до 10 градусів тепла, зараз у столиці сім градусів вище нуля - тому лід буде найвищої якості, але невидимий.

На Європейській площі встановлені два десятки наметів, і цієї ночі там грілися ті, хто не захищав у цей час огороджений металевими парканами периметр наметового містечка. Дві атаки «Беркуту» демонстранти відбили близько опівночі, решта ночі минула без ексцесів.

Онлайн-трансляція Радіо Свободи з Євромайдану

Євромайдан протест

Знак гривні
Знак гривні