Міліція планує розігнати євромайдан у Києві о третій ночі

Оновлено, 24.11, 08:22 - сьогодні о 3-й ночі справді під приводом встановлення катка на Майдан приїздила техніка. Однак, завдяки активним діям людей #євромайдан вдалося відстояти. Загалом, третя ніч пройшла дуже класно

Організатори закликають усіх їхати на Майдан, щоб втримати його хоча б до 14:00 завтра, що навіть важливіше, аніж завтрашній мітинг. Якщо людей буде декілька тисяч, міліціянти не наважаться на штурм. Будь ласка, поширюйте це повідомлення якомога ширше, виходьте на Майдан!

Спецпризначенці з правоохоронних органів планують розігнати мітинг на центральній площі Києва - "євромайдан" - в ніч на 24 листопада.

Знімок з твітер-стрічки користувача @Mixa

Згідно з інформацією озвученою на мітингу, до одного з організаторів зателефонував інформатор зі столичного управління МВС та повідомив, що саме сьогодні спецпризначенці розганятимуть Майдан, мотивуючи це тим, що має приїхати вантажівка з технікою для встановлення довкола стели Незалежності льодового катка.

Протягом останньої доби ця вантажівка приїжджала на Майдан вже двічі – пізно ввечері 22 листопада та вдень 23-го.

Обидва рази учасники акції не дали їх розвантажитися та встановлювати каток.

"Це робиться для того, щоб коли завтра збереться велика кількість людей і вони підуть на мітинг на Європейській площі, щоб вони тут, на Майдані не залишилися. Тому що на Європейській площі – проїжджа частина, і там стояти просто не можливо", - зазначили організатори.

Разом з тим вони закликали усіх їхати на Майдан, щоб "втримати його хоча б до 14:00 завтра, що навіть важливіше, аніж завтрашній мітинг".

Зазначимо, наразі на Майдані правоохоронців значно менше, ніж вчора. Однак кілька автобусів зі спецпризначенцями зупинилися неподалік від євромайдану та спостерігають за подіями звідти.

"УП"

ОНОВЛЕНО 20:53, 23 листопада

Донецький журналіст і блогер Денис Казанський повідомляє, що з студенти з Макіївки виїхали на мітинг до Києва. Можна припустити, що місце на майдані звільнятимуть для них.

мобілізація Євромайдан протест

Знак гривні
Знак гривні