Як пройшла ніч на Євромайданах в різних містах

Мітингуючі розібрали металевий паркан, яким міліція намагається відгородити #євромайдан. У Львові мітингуючі успішно відстояли наметове містечко. У Миколаєві вночі, не дивлячись на мужній спротив протестуючих, міліції з третього разу вдалося поламати намети.

Київ

ОНОВЛЕНО 12:51 23 листопада
Мітингуючі розібрали металевий паркан, яким міліція намагається відгородити #євромайдан

ОНОВЛЕНО 8:11 23 листопада
Попри жахливу погоду, #євромайдан у Києві пробув ще одну ніч.
На входах у метро роздають сам-зробив листівки про #євромайдан.
На Майдані розширюють будівельний майданчик навколо ялинки.
Міліція намагалася відтіснити людей від машини, де відбуваються виступи. Однак люди завадили їм це зробити.

ОНОВЛЕНО 0:28 23 листопада

Наш журналіст повідомляє, що станом на 23:20 міська адміністрація виключила дві третини освітлення на Майдані.

Там знаходилося близько 3 тисяч людей. Атмосфера дружня, розслаблена протистояння з міліцією немає. Проте навколо Майдану чимало автобусів з міліцією і Беркутом. На мітингу багато молоді, концентрація симпатичних дівчат на квадратний метр зашкалює, навіть за київськими мірками.

Приблизно об 23:00 депутат від Свободи Іллєнко повідомив, що міліція блокує встановлення сцени на Європейській площі, яку готують для недільного мітингу. Частина мітингувальників рушила до Європейської, але поки вони туди дійшли міліція залишила у спокої майбутню сцену.

Ведучі постійно наголошують на мирному характері акції і закликають не намагатися ставити намети, не вступати у можливі конфлікти, не пити алкоголь та не палити в натовпі. Навіть свободівець Іллєнко говорив про мирний характер мітингу. Головне завдання мітингуючих утримати Майдан до недільного мітингу, який, за очікуваннями має зібрати 50 - 100 тисяч учасників з усієї України.

Із сцени котра знаходиться на джипові з колонками виступають всі бажаючи включно із музикантами і нардепами.

Приблизно о 21.00 загін Беркуту чисельністю близько 50 осіб забрав три одномісні туристичні намети і під крики "Ганьба" швидко зник з поля зору.

ОНОВЛЕНО 19.05 22 листопада (День Свободи)

В цей час на Майдані у Києві близько 3000 людей, поступово підходять нові люди. Повідомляє у ФБ Володимир Арєв Вчора у цей час на Майдані було в п'ятеро менше людей

Друга ніч на Майдані

Львів

о 5:30 прийшли виконавці. Виявилося, що рішення суду забороняє ставити малі арх. форми не на пл. Шевченка, а далі - біля статуї Матері Божої... Ой. Помилилися з адресою. До цього часу знову стягнулося більше людей (100-150) Був якийсь провокатор - його забрала міліція, яка, виглядає, нормально стежила за порядком. Станом на 7:30 "беркут" не прийшов. Люди не розходяться. Чергувати будуть аж до того часу, коли почнуть сходитися люди на вшанування пам’яті про Голодомор. (повідомляє Маркіян Прохасько)

Миколаїв

Міліція спробувала силою розігнати мітинг прихильників європейської інтеграції в Миколаєві.

Як повідомляють "НикВести", після того, як активістам вдалося вперше дати відсіч правоохоронцям, на площу Леніна в Миколаєві направили додаткові наряди міліції.

Правоохоронці оточили начальника інспекції з благоустрою Миколаївської міськради Дмитра Ніконова і за його командою зробили спробу знести 2 намети - громадські приймальні народного депутата України Ігоря Бриченка.

Близько 50-ти міліціонерів пішли штурмом на таку ж кількість учасників акції, серед яких були жінки та літні люди. Деяких з них правоохоронці збили з ніг. Одній з жінок викликали "швидку".

Як повідомляє видання, міліція час від часу здійснює нові спроби взяти штурмом мітингувальників.

Тут можна побачити відео
*******

Важлива складова бюджету інтернет-видання TEXTY.org.ua- пожертви читачів

Якісна і нерозважальна журналістика, яка працює в інтересах публіки, потребує затрат і в принципі не може бути прибутковою. Але натомість вона є суспільним надбанням, як, наприклад, чиста вода. Тому фінансова підтримка кожного з вас дуже важлива для нас. Звертаємося з проханням здійснити пожертву на підтримку ТЕКСТІВ.

Якщо ви здійснили пожертву, повідомте будь ласка нам на адресу texty.org.ua (равлик) gmail.com Це потрібно для того, аби ми могли відзвітувати вам, куди витратили зібрані кошти

Як можна перерахувати кошти:

EugeneLakinsky(НА)gmail(КРАПКА)com - наш рахунок на ПейПел;

096 551 68 93 - гроші на рахунок можна слати і на телефон - це Київстар. У Київстра зявилася можливість перевести гроші з телефону на кредитну картку. Телефон тільки для збору пожертв, зв'язатися з нами можна по емейлу texty.org.ua @ gmail.com

єс майдан протести Євромайдан

Знак гривні
Знак гривні