Як допомогти Євромайдану (постійно оновлюється)

Оновлено 10 грудня: прохання добровольцям реєструватися у новій формі. В цей момент кожен з нас може вплинути на долю країни і свою власну на багато років вперед. Кожен з нас, не чекаючи ні на кого, може допомогти прямо зараз. Список завдань та ресурсів, які потрібні для Євромайдану. Список організацій, яким варто допомогти. Інструкції, що і як робити.

Мобілізація!!!

Увага для тих, хто їде в Київ! Створено координаційний ШТАБ для юридичної підтримки ТИХ, ХТО ПРЯМУЄ НА #Євромайдан

Київ: Приходьте на Майдані Незалежності сьогодні у будь-який час. Завжди потрібна підтримка людей. Будь ласка, повідомте про це всюди, де лише можливо. ЗМІ будуть мовчати, тому наш головний інструмент - це інтернет
Львів План дій на сьогодні

Інструкції

1. Теги в твіттері - використовуйте їх завжди у повідомленнях про "Євромайдан" - #євромайдан, #майдан - це необхідно для загальної координації

2. Увага для тих, хто їде в Київ! Створено координаційний ШТАБ для юридичної підтримки ТИХ, ХТО ПРЯМУЄ НА #Євромайдан

3. МАЙДАН-2013. ЩО І ЯК РОБИТИ? ПРОСИМО ПРО ПОШИРЕННЯ!

4. Форма реєстрації - лише для хардкор-добровольців, які готові вийти і провести ніч на Майдані

5. Група у Фейсбуці, де також відбувається координація - https://www.facebook.com/EuroMaydan

6. Найменше, що ви можете зробити - це висловити свій протест, надягнувши жовто-бликитну стрічку, або поставити в машину прапор ЄС.

7. Оригінальні листівки: https://www.facebook.com/hromadske.radio/posts/651088374942748

Необхідні ресурси

1. Допоможіть з друком листівок. Організація "Відсіч"
2. Приносьте на Майдан гарячий чай, та дощовики - хоча б старі

Організації, групи

1. Подія у Фейсбуці щодо мітингу 24 листопада, куди можна запросити ваших друзів і записатися самому!. Будь ласка, розповідайте усім своїм знайомим про мітинг 24 листопада.
1. "Відсіч"
2. "ДемАльянс"

Інформаційні ресурси

1. Сайт - агрегатор з повідомленнями з усіх популярних мереж за тегом #євромайдан
2. Карта майданів по всій країні
3. Трансляція Радіо Свобода з Євромайдану
4. Фейсбук-сторінка Євромайдан-Львів
5. Веб-камера на Майдан
6. Фото- і відеозвіт про другу добу від Олени Білозерської
7. Хороший фотозвіт з першої ночі на Майдані
8. Детальний онлайн-репортаж з київського Євромайдану у новому інтернет-виданні Гордон

Київ

ОНОВЛЕНО 20:45, 23 листопада

На Майдані близько 4 тисяч людей. Вночі очікується розгін. Організатори закликають усіх їхати на Майдан, щоб втримати його хоча б до 14:00 завтра, що навіть важливіше, аніж завтрашній мітинг. Якщо людей буде декілька тисяч, міліціянти не наважаться на штурм.

Згідно з інформацією озвученою на мітингу, до одного з організаторів зателефонував інформатор зі столичного управління МВС та повідомив, що саме сьогодні спецпризначенці розганятимуть Майдан, мотивуючи це тим, що має приїхати вантажівка з технікою для встановлення довкола стели Незалежності льодового катка.

Тим часом донецький блогер Франкенштейн повідомляє, що до Києва на мітинг виїхали студенти з Макіївки. Цілком можливо, що місце на Майдані планують звільнити для них.

"Це робиться для того, щоб коли завтра збереться велика кількість людей і вони підуть на мітинг на Європейській площі, щоб вони тут, на Майдані не залишилися. Тому що на Європейській площі – проїжджа частина, і там стояти просто не можливо", - зазначили організатори.

Разом з тим вони закликали усіх їхати на Майдан, щоб "втримати його хоча б до 14:00 завтра, що навіть важливіше, аніж завтрашній мітинг".
Зазначимо, наразі на Майдані правоохоронців значно менше, ніж вчора. Однак кілька автобусів зі спецпризначенцями зупинилися неподалік від євромайдану та спостерігають за подіями звідти.

Тим часом донецький журналіст Денис Казанський повідомляє, що з студенти з Макіївки виїхали на мітинг до Києва. Можна припустити, що місце на майдані звільнятимуть для них.

ОНОВЛЕНО 8:11 23 листопада

У Києві прямо зараз "беркутівці" зменшують територію протестів, і розширюють місце монтування "йолки". У Львові мітингуючі успішно відстояли наметове містечко. У Миколаєві вночі, не дивлячись на мужній спротив протестуючих, міліції з третього разу вдалося поламати намети.

На входах у метро роздають сам-зробив листівки про #євромайдан
На Майдані розширюють будівельний майданчик навколо ялинки. Беркут відтіснив мітингуючих.

ОНОВЛЕНО 0:28 23 листопада

Наш журналіст повідомляє, що станом на 23:20 міська адміністрація виключила дві третини освітлення на Майдані.

Там знаходилося близько 3 тисяч людей. Атмосфера дружня, розслаблена протистояння з міліцією немає. Проте навколо Майдану чимало автобусів з міліцією і Беркутом. На мітингу багато молоді, концентрація симпатичних дівчат на квадратний метр зашкалює, навіть за київськими мірками.

Приблизно об 23:00 депутат від Свободи Іллєнко повідомив, що міліція блокує встановлення сцени на Європейській площі, яку готують для недільного мітингу. Частина мітингувальників рушила до Європейської, але поки вони туди дійшли міліція залишила у спокої майбутню сцену.

Ведучі постійно наголошують на мирному характері акції і закликають не намагатися ставити намети, не вступати у можливі конфлікти, не пити алкоголь та не палити в натовпі. Навіть свободівець Іллєнко говорив про мирний характер мітингу. Головне завдання мітингуючих утримати Майдан до недільного мітингу, який, за очікуваннями має зібрати 50 - 100 тисяч учасників з усієї України.

Із сцени котра знаходиться на джипові з колонками виступають всі бажаючи включно із музикантами і нардепами.

Приблизно о 21.00 загін Беркуту чисельністю близько 50 осіб забрав три одномісні туристичні намети і під крики "Ганьба" швидко зник з поля зору.

ОНОВЛЕНО 19.05 22 листопада (День Свободи)

В цей час на Майдані у Києві близько 3000 людей, поступово підходять нові люди. Повідомляє у ФБ Володимир Арєв Вчора у цей час на Майдані було в п'ятеро менше людей

Друга ніч на Майдані

Львів

о 5:30 прийшли виконавці. Виявилося, що рішення суду забороняє ставити малі арх. форми не на пл. Шевченка, а далі - біля статуї Матері Божої... Ой. Помилилися з адресою. До цього часу знову стягнулося більше людей (100-150) Був якийсь провокатор - його забрала міліція, яка, виглядає, нормально стежила за порядком. Станом на 7:30 "беркут" не прийшов. Люди не розходяться. Чергувати будуть аж до того часу, коли почнуть сходитися люди на вшанування пам’яті про Голодомор. (повідомляє Маркіян Прохасько)

Миколаїв

Міліція спробувала силою розігнати мітинг прихильників європейської інтеграції в Миколаєві.

Як повідомляють "НикВести", після того, як активістам вдалося вперше дати відсіч правоохоронцям, на площу Леніна в Миколаєві направили додаткові наряди міліції.

Правоохоронці оточили начальника інспекції з благоустрою Миколаївської міськради Дмитра Ніконова і за його командою зробили спробу знести 2 намети - громадські приймальні народного депутата України Ігоря Бриченка.

Близько 50-ти міліціонерів пішли штурмом на таку ж кількість учасників акції, серед яких були жінки та літні люди. Деяких з них правоохоронці збили з ніг. Одній з жінок викликали "швидку".

Як повідомляє видання, міліція час від часу здійснює нові спроби взяти штурмом мітингувальників.

Тут можна побачити відео

*******

Важлива складова бюджету інтернет-видання TEXTY.org.ua- пожертви читачів

Якісна і нерозважальна журналістика, яка працює в інтересах публіки, потребує затрат і в принципі не може бути прибутковою. Але натомість вона є суспільним надбанням, як, наприклад, чиста вода. Тому фінансова підтримка кожного з вас дуже важлива для нас. Звертаємося з проханням здійснити пожертву на підтримку ТЕКСТІВ.

Якщо ви здійснили пожертву, повідомте будь ласка нам на адресу texty.org.ua (равлик) gmail.com Це потрібно для того, аби ми могли відзвітувати вам, куди витратили зібрані кошти

Як можна перерахувати кошти:

EugeneLakinsky(НА)gmail(КРАПКА)com - наш рахунок на ПейПел;

096 551 68 93 - гроші на рахунок можна слати і на телефон - це Київстар. У Київстра зявилася можливість перевести гроші з телефону на кредитну картку. Телефон тільки для збору пожертв, зв'язатися з нами можна по емейлу texty.org.ua @ gmail.com

майдан Євромайдан протест

Знак гривні
Знак гривні