Відтепер убивство політика можна замовити через інтернет

Крипто-анархіст створив сайт, що працює в анонімній системі Тор, на якому можна додавати сторінки по збору коштів на вбивство того чи іншого політика. Заплатити можна лише у біткойнах - через це знайти автора платежу буде значно важче, ніж під час використання стандартних електронних грошей.

На цей момент, за повідомленням американського Forbes, на сайті "Ринок убивств" проводиться збір коштів лише для шести "цілей", і зібрані винагороди відносно невеликі - максимальна сума в 124 біткойна (близько 75 тисяч доларів по курсу 600 доларів за біткойн) зібрана для вбивства Бена Бернаке, голови резервної системи США.

За правилами, додати в якості цілі можна лише політика, який віддавав наказ про застосування сили проти інших людей. Автор сайту, який підписується ніком "Санджуро" (див. фільм "Йошимбо" Куросави Акіро - ред.), вважає що таким чином з часом ніхто не захоче обіймати публічні посади і з цього моменту у світі настане щастя і розквіт. Санджуро бере за свої послуги 1% комісійних.

Доволі цікавим є процес отримання винагороди за вбивство - за допомогою шифрування можна довести, який з претендентів виконав замовлення, і при цьому не розкривати його особу. Отже, претендент хешує текстовий файл з датою майбутнього вбивства, і заздалегідь надсилає цей хеш (довга стрічка - ідентифікатор) разом із сумою в один біткойн, на рахунок збору коштів для відповідного політика. Після вдалого виконання замовлення на вбивство, претендент надсилає початковий текстовий файл, який автор сайту хешує і звіряє з хешом, що надійшов раніше (претендент не може пізніше змінити дату або щось інше в текстовому файлі, тому що у цьому випадку хеші не співпадуть). Якщо хеші співпадають, кошти (у біткойнах) надсилаються претенденту.

Малюнок Мілоша Райковича

Зауважимо, що курс біткойну днями на короткий час перевищив 700 доларів за одиницю, - в основному через великий інтерес до цієї незалежної валюти з боку Китаю, до того ж нещодавно в Сенаті США пройшли перші слухання з приводу Біткойн, - загальний настрій слухань був дуже схвальний.

Щоправда, для того щоб зробити замовлення, необхідно мати рівень технічної підготовки трохи більший ніж середній - вміти робити платежі через систему Біткойн та користуватися програмовим забезпеченням для Tor так, щоб не припуститися помилки і не розкрити свою особу.

Варто зауважити, що вперше ідея створення подібного ринку була озвучена ще в 1992 році, у "Маніфесті криптоаналітика"

інтернет майбутнє ukrnet:Суспільство політика

Знак гривні
Знак гривні