Багатоповерхова забудова, що спотворює місто: як це робиться у Барселоні

Офіційні особи Барселони (одного із найкращих міст у світі ) різко негативно відізвалися щодо можливості побудови на штучному острові поруч з пляжами міста 300-метрового "космічного готелю", в якому передбачено зробити вертикальний вітровий тунель та спа-салон в стані невагомості.

Проект коштує €1.5 мільярдів, і який не-будь Попов вже почав би розказувати, скільки добра і робочих місць принесе така забудова місту. До того ж, у готелі має бути "космічний" супермаркет та зона відпочинку з парками, басейнами та пляжами. Замість вікон будуть прозорі екрани, на яких можна вмикати зображення галактик.

Варто зауважити, що проект не виглядає аж надто гармонійним

Девелопер з США Mobilona надіслав на минулому тижні документи на отримання дозволу щодо будівництва, однак мер міста Хав'єр Тріас вже висловив свої заперечення. "Ми не маємо наміру перетворювати Барселону на шоу", заявив він в інтерв'ю.

Головна причина - цей проект, на думку мера, суперечить баченню міста. "У нас немає ні необхідності, ні бажання братися за подібний проект. Ми місто культури, знань, креативності та інновацій, і наш проект розвитку міста йде зовсім іншим шляхом".

Інший представник уряду Барселони прокоментував ситуацію газеті Телеграф наступним чином "Цей проект більше підходить для чогось на кшталт Дубаї. Будь який розвиток архітектури Барселони повинен йти лише згідно того плану, якого ми притримуємось вже багато років."

Варто зауважити, що одним із найбільш вражаючих досягнень міського будівництва в Барселоні є відчуття того, що будь яка людина у ньому є рівноправною, від прибиральника до мера.

Тож готель-велет, який буде підніматися та нависати над усім містом (де практично немає високоповерхової забудови), може стати місцем "тільки для обраних", символом нерівноправності та несправедливого соціального розподілу для більшості жителів.

Напевне саме тому Барселона є одним із найбільш успішних міст в світі. Жителі міста знають свій шлях і дотримується його, незалежно від "заманливих" мільярдних пропозицій забудовників.

майбутнє місто барселона

Знак гривні
Знак гривні