Проект OpenStreetMap запустив новий, легкий у використанні редактор карт

OpenStreetMap - в якому добровольці колективно створюють карту Світу, нещодавно додав декілька інструментів, які радикально спрощують процес додавання та редагування об'єктів на мапах.

Раніше серйозним бар'єром для тих, хто хотів приєднатися до проекту, була складність програм для редагування карти. Однак нещодавно ситуація сильно змінилася - OpenStreetMap запустив новий, дуже легкий у використанні редактор, який дозволяє прямо у бровзері редагувати карту OpenStreetMap використовуючи супутникові фотографії. (для того щоб з'явилася можливість редагування, потрібно збільшити карту до масштабу населеного пункту )

Іншим інструментом, який нещодавно був доданий до проекту, є можливість анонімно залишати нотатки - якщо ви знайшли на карті якісь неточності.

На цей момент, кількість картографічних даних по нашій країні - не дивлячись на активні зусилля команди українських добровольців - значно відстають по кількості від країн-сусідів.

один із результатів ІІ-ї школи Інфографіки, яку Тексти проводили разом з Інтерньюз Україна

Бар'єр для входження значно зменшився, тому зараз буквально кожен може зареєструватися та почати додавати об'єкти для своєї місцевості. Ми закликаємо наших читачів приєднуватися до цього проекту, тому що відкрита картографічна інформація дозволяє створювати безліч дуже корисних і цікавих сервісів, пов'язаних з мапами.

Картографічна інформація від OpenStreetMap (дані по сотням тематичних шарів, присутніх на мапах) на відміну від всіх інших подібних проектів, є повністю відкритою. Навпроти, сервіси на кшталт Вікімапія або Народна карти від Yandex) не дозволяють використовувати свої дані у повному обсязі.

У низці країн існують спеціальні програми, що допомагають передавати дані з різних урядових установ до OpenStreetMap.

Карти OpenStreetMap використовуються, серед багатьох інших сервісів, у програмах Apple, ForSquare та українського земельного кадастру.

OSM відкриті дані карти

Знак гривні
Знак гривні