У Дніпропетровську відбувся наймасовіший мітинг з часів помаранчевої революці

У п'ятницю 11 січня у Дніпропетровську відбулася акція підтримки незаконно засуджених членів сім'ї Павліченків. Масштаб акції здивував навіть самих організаторів - на марш прийшло близько тисячі учасників.

Громадська кампанія на підтримку сина та батька Павліченків, яких використали як стрілочників у справі по вбивстві київського судді, проводиться вже більше року. Це одна із найбільш успішних кампаній, що організована знизу, і головним ядром її є фанати київського Динамо (молодший Павліченко входив у їх число). Їх підтримали футбольні уболівальники інших клубів, і свідчення цьому - черговий марш у Дніпропетровську.

фото: ЖЖ-користувач atanoissapa

За думкою блоггера, що повідомив про подію, "судді, мєнти та всякі інші можновладці вже самі пошкодували, що з цим зв*язались. Адже сфабрикованих справ в нашій країні сотні, і ніхто не міг очікувати, що одна конкретна справа так зачепить суспільство. Прогадали менти в одному: зачепили фанатський рух. Точніше, недооцінили його організованість та силу духа. Фанати були рушійною силою, це вони пропіарили та розрухали двіж на підтримку Павліченків, а далі по ланцюгу підтягнулись патріоти, активісти, націоналісти і просто ті, у кого вже поперек горла. Вийшло вражаюче"

Хоча на цей момент юридичних зрушень у справі Павліченків небагато, однак організатори кампанії принаймні домоглись дуже важливого: розголосу, щоб справа не була похована.

фото: ЖЖ-користувач atanoissapa

фанати протест

Знак гривні
Знак гривні