Чудова ідея: гравітаційний світильник замість гасу для країн третього світу

GravityLight - більш ефективно накопичує енергію та створює освітлення ніж будь який інший ліхтар. Три секунди роботи - і ви можете насолоджуватися 30 хвилинами світла, безкоштовно. І так, це добре забуте старе - принцип дії у нього такий самий, як у старовинних годинників-ходиків із вагами на ланцюжку.

Проект від двох лондонських дизайнерів, фінансування якого успішно завершено за допомогою колективних пожертв на сайті Indiegogo, дозволить незабаром створити першу тисячу таких світильників, що будуть безкоштовно роздані в села Африки та Індії. При масовому виробництві ціна їх складатиме $5.

Теоретично, такий спосіб освітлення зможе зекономити кошти та здоров'я, які втрачаються щоночі на гасові ліхтарі у найбідніших країнах світу. За оцінками Світового банку, домашні господарства витрачають близько 15% своїх доходів, купуючи гас - до того ж, його використання призводить де великої кількості захворювань на рак легенів.

Гравітаційний світильник є більш ефективним, ніж світильники що накопичують енергію сонця протягом дня, а потім використовують її вночі для ілюмінації.

На додачу, світлодіоди не приваблюють москітів, на відміну від класичних ламп

ідея енергетика технології винахід

Знак гривні
Знак гривні