Французький стартап запускає мобільну мережу для інтернету речей

Мета - надати можливість для сотень тисяч невеликих сенсорів та інших пристроїв, ділитися своєю інформацією в Інтернеті.

Мережа, яку розгортає компанія SigFox, працює на великих відстанях (потрібно лише 1000 антен, щоб покрити територію Франції), дешева та витрачає мало енергії, - за рахунок обмеженої пропускної здатності.
SigFox стверджує, що потужність для виходу на зв'язок в їх мережі в 50 разів менше, ніж для звичайних мобільних пристроїв.

Однак її швидкості буде достатньо, щоб забезпечити вихід в інтернет великої кількості неживих об'єктів. Ідея - зробити будь-який тип домашніх пристроїв та елементів інфраструктури, від лічильника електромереж до мікрохвильової пічки більш розумним, завдяки можливості обмінюватися інформацією онлайн. Загальний пинцип такого "інтернету речей" обговорюється давно, однак мережа від SigFox буде першою масштабною спробою втілення цієї ідеї в життя.

Дешевий, великого радіусу дії спосіб приєднати будь-які типи сенсорів до мережі, допоможе створити значно "розумнішу" інфраструктуру.

майбутнє технології

Знак гривні
Знак гривні