Рінат Кузьмін може потрапити в український аналог списку Магнітського, а бізнес сім'ї в офшорах - під контроль європейських правоохоронців

Впливовий європейський think-tank "Європейська рада зовнішніх відносин" (ECFR) оприлюднила 05.11.2012 список рекомендацій, що з часом мають шанс стати офіційними актами Євросоюзу.

Хоча низка українських інтернет-ЗМІ повідомили про найбільш сенсаційну рекомендацію: перевірити бізнес "сім'ї" на предмет корупції, є ще три - не менш важливих. Наведемо тут усі чотири:

Загальна ідея рекомендацій, це вибірковий підхід у трьох різних напрямках: вибіркове покарання, проведення виборів та сталі реформи.

1) торговельні угоди потрібно ратифікувати лише після того, як в Україні буде помітним реальний прогрес, у протилежному випадку мають бути використані часткові рішення.

2) Боротьба з корупцією: ЄС повинен почати перевірки діяльності усіх компаній що пов'язані із "сім'єю" на Кіпрі, у Люксембурзі та Австрії, на предмет порушення корупційного законодавства.

3) Заборона віз: необхідно створити спеціальний список за зразком "списку Магнітського", першим у нього необхідно вписати Ріната Кузьміна, що є відповідальним за організацію судових процесів по Тимошенко та Луценкові.

4) Підтримка малих та середніх підприємств. ЄС повинна допомогти відновити кредитні лінії для невеликих підприємств та підтримати бізнеси, що потерпають від зростання впливу великих олігархів-корупціонерів.

Редакція Текстів вважає що саме четверта рекомендація у довгостроковій перспективі є найбільш важливою - без розвитку та укріплення малого та середнього бізнесу, в країні нічого не зміниться.

Повністю з деталями рекомендацій можна ознайомитися тут:
http://ecfr.eu/content/entry/the_eu_and_ukraine_after_the_2012_elections

Рінат Кузьмін, фото: "Сегодня"

єс санкції

Знак гривні
Знак гривні