Математика виборів 2012: на скільки відсотків підрахуї збільшили результат ПР?

Наші давні читачі напевно пам'ятають, що ТЕКСТИ в 2010 році аналізували математику явки на президентських виборах, надрукували з цього приводу низку статей та навіть зробили інтерактивні графіки по кожному регіону (та по їх сумі ) - все для того, щоб віднайти нерегулярності у виборчих результатах.

В цьому році до утішної виборчої статистики долучилася ціла низка авторів (див. наприклад 1), або 2) )

Однак, хоч авторка допису №1 справедливо зауважує нерегулярності в кривій явки для Партії Регіонів (читай, кількість штучних голосів), цікаво також додатково визначити більш конкретну цифру "доданих" до цієї політичної сили відсотків - як ми робили це в 2010 році.

І ще одне, судячи з допису №2 - є ще одна робоча гіпотеза, а саме - спотворення результатів було не лише за рахунок "додавання", а за рахунок "віднімання" - тобто масового псування бюлетенів за опозиційні партії, головним чином на сході. Зверніть увагу на кількість "недійсних" бюлетенів на графіку нижче.

Ми також статистично проаналізуємо дані по цим виборам (не лише ті, що є тепер на сайті ЦВК), з використанням декількох різних моделей, та використовуючи результати по мажоритарці.

Слідкуйте за нашими публікаціями протягом наступних декількох тижнів.

Тим часом, ми закликаємо усіх збирати максимум інформації про осіб, причетних до фальсифікацій на тих округах, які зараз намагаються вкрасти у опозиції.

По кожному такому округу це можуть бути члени комісій, судді, керівники адміністрацій, силовики. Необхідно зробити базу даних з фотографіями, сторінками в соцмережах, та іншими відкритими даними.

вибори-12 порушення математика

Знак гривні
Знак гривні