Демократичний Альянс не зможе брати участь у виборах, однак висуне двох мажоритарників

Тим не менше, активістам цієї партії вдалося досягти значного успіху: зібрати майже 500 тис. гривень пожертв від звичайних громадян України

Пожертви надали майже 1000 громадян. За словами голови партії Василя Гацько, "ми створили прецедент і довели, що в Україні може з’явитися фінансово незалежна від олігархів партія."

На разі, зібраних коштів недостатньо на заставу для участі у виборах. За твердженнями Гацька, за останніх два тижні збору коштів партія отримала "багато пропозицій від заплямованих політиків, представників олігархів, влади і опозиції «допомогти» нам", однак із принципових міркувань залишатися незалежною політсилою, ДемАльянс відмовився від таких пропозицій.

Натомість, Василь Гацько та Римма Білоцерківська підуть по мажоритарних округах №211 і №106. Кампанія там буде проходити за рахунок коштів та допомоги волонтерів.

Кожен із жертводавців може забрати свій внесок, якщо принесе в офіс партії виданий сертифікат про пожертву, або звернеться з офіційним листом про повернення коштів. Для тих, хто не має наміру забирати кошти назад, партія обіцяє, що все до копійки буде витрачено на боротьбу з корупцією.

"Серед основних напрямів: юридична підтримка в судових справах проти Нафтогазу, створення мережі самозахисту від свавілля чиновників, запуск громадського антикорупційного телебачення тощо. Ми складемо відкритий бюджет і звітуватимемо по факту кожної витрати." - із заяви ДемАльянсу.

Від редакції: у випадку, якщо ДемАльянсу вдасться і надалі рухатися саме таким шляхом, то у нас є шанс побачити зростання першої справжньої політичної партії. Ніхто, як відомо, не зможе змінити для нас ситуацію у країні. Відповідь на весь негатив, що у нас в країні - це політична організація (як процес, а не лише як конкретна партія).

самоорганізація вибори-12 партія

Знак гривні
Знак гривні