Акція на Європейській площі: протест витримав першу ніч

Увага! Друзі, усі хто може протягом дня підійти хоча би на пів-години до Українського Дому - будь ласка, зробіть це! Більша кількість дуже важлива, щоб "беркут" не розпочав розганяти акцію. На разі, кількість "спецназу" зростає швидше, ніж кількість учасників акції протесту.

Акція біля Українського Дому на захист мови продовжується. Штурму спецпідрозділами міліції у першу ніч не відбулося, хоча були прогнози, що людей спробують прибрати силою. Наразі на сходах Дому знаходиться декілька сотень людей.

Учасники, мало хто з них спав у цю ніч, майже всі були на ногах уже з 5 години ранку. Людей закликали прокидатись і ставати біля будинку. (Ті хто з каріматами-лишались на сходах - як живий щит)

З місця акції майже постійно здійснюється пряма відео-трансляція: http://www.ustream.tv/channel/vidsich-channel

Практично весь час відбувалися виступи, крім політиків говорили інших учасники акції. Серед інших родзинок ночі був сюрреальний момент, коли лірник Сашко читав свої казки для шеренги беркутівців.

Постійно відбувалися переміщення спецпідрозділів, однак команди на штурм схоже до них так і не прийшло. Вночі кількість людей побільшала, що дуже допомогло підняти настрій учасникам протесту.

Звичайно, хто має таку можливість, прохання протягом дня приходити до Українського Дому і підтримати акцію. Як написала одна із учасниць у своєму твітері (@avramchuk_katya):

Друзі! Цей блаженний ранок першого дня! Чи точніше ночі. Ми її пережили. Підходьте. В нас тут дуже душевно ‪#ukrmova‬ http://pic.twitter.com/fdHl6Hib

Автор постера: Стронґовський

мова протест

Знак гривні
Знак гривні