Підзарядитися від стіни: американські вчені розробили батарейки, які можна намалювати

Дослідники з університету Райз (Хьюстон) розробили технологію по створенню літій-іонних акумуляторів, які можна передзаряджати багато разів, за допомогою розпилювання декількох шарів спеціальної фарби на поверхні, що зустрічаються у будь якому будинку: метали, скло, глазурована кераміка, і навіть гнучкі полімери.

Процес створення, не рахуючи матеріалів, вийшов дуже дешевим і нагадує звичайне графіті за допомогою балончиків із фарбою (щоправда суміш має бути розігріта до 90-120 градусів Цельсію)

Вчені також приєдали декілька таких намальованих акумуляторів у систему, яка підзаряджається за допомогою сонячних батарей. Таким чином, закладена основа створення будинків-акумуляторів, з повним циклом підзарядки і збереження енергії, без використання додаткового місця під звичні електричні батареї.

Хоча ємність акумуляторів поки дозволяє лише запалювати декілька світлодіодів, не виключено що ця технологія сильно змінить спосіб збереження енергії у квартирах і будинках уже в найближчому майбутньому.

енергетика технології

Знак гривні
Знак гривні