Джулієн Есанж, засновник Вікілікс, попросив політичного притулку в Еквадорі

Австралієць півтора роки знаходився в Англії на підписці про невиїзд, однак влада країни повинна була днями видати його Швеції - Есанж програв судові справи з приводу своєї видачі у всіх інстанціях.

Вчора Есанж несподівано прийшов в амбасаду Еквадора у Лондоні і попрохав політичного притулку. Dsy Прикметно, що за місяць перед цим у своїй телепередачі на російському телеканалі Russia Today він робив інтерв'ю з президентом цієї країни, політиком лівого спрямування Рафаелем Кореа.

За іронією, гірше Еквадору до свободи слова серед країн Південної Америки ставиться лише Куба.

Есанж мав час до 24 червня подати апеляцію в останню інстанцію - Європейський суд з прав людини, однак скоріше за все не буде цього робити, через побоювання його адвокатів що позов буде недостатньо переконливим.

Засновник Вікілікс неодноразово висловлював переконання, що екстрадиція в Швецію (цого хочуть допитати у зв'язку із звинуваченнями від двох його (с)екс-партнерок про злочини) є лише приводом для того, щоб одразу переправити його в США, де його чекає трибунал за звинуваченнями у шпигунстві.

Представник уряду Автралії, громадянином якої є Есанж, під час зустрічі з з ним офіційно повідомив що влада країни не буде робити нічого для його захисту.

джерело: Guardian

Фото: Kirsty Wigglesworth/AP

Wikileaks

Знак гривні
Знак гривні