Пограбування банків - ризикований і малоприбутковий бізнес

Принаймні так можна казати про США та Британію, про що йдеться в дослідженні англійських статистиків, що вперше отримали доступ до даних про напади на банки в останні роки у різних країнах.

Отримані ними результати можуть розчарувати тих, хто збирався розпочати свою кар'єру у цьому бізнесі. Наприклад, за 2007 рік в Англії відбулося 106 спроб пограбування банків. У кожному третьому випадку нападники залишалися з пустими руками, тому середній заробіток на всіх складав близько 32 тис. доларів США. Однак у кожному п'ятому випадку після вдалого пограбування, учасники їх були заарештовані пізніше.

В середньому у пограбуваннях приймали участь 1.6 людей, тому дохід на кожного склав у середньому ~ 19 тис доларів (половина середнього річного доходу в Британії). В США ця робота ще менш оплачувана, з доходом лише 4000 на кожного учасника.

Хтось може сказати, що пів річного доходу за раз - це непогано. Можливо, однак більшість грабіжників потрапляло за грати лише після перших чотирьох спроб пограбувань.

Авторами дослідження є Баррі Рейлі з університету Сасексу, та Нейл Рікман і Роберт Віт, з університету Сюррея. За посиланням вище можна ознайомитися з повним текстом їх цікавого аналізу.

Так, це Бонні та Клайд. Можливо, вони були щасливими. Але багатими не стали ніколи

наука банки статистика

Знак гривні
Знак гривні