Два повідомлення стосовно роботи сайту (опис алгоритму першої сторінки). Ми повернули можливість зареєструватися.

Ми відновили можливість реєструватися на сайті та дещо змінили алгоритм появи контенту на першій сторінці.

Як ви знаєте, з появом нового дизайну, на першій сторінці ми більше не робимо різниці між типами контенту. Новини, статті, блоги і відео ідуть одним потоком, від найбільшого за рейтингом елементу (який займає найбільше місця на першій сторінці) до блоку з 6 найменших, внизу сторінки.

Найбільш уважні читачі могли помітити, що елементи спочатку опускаються з верхньої частини сторінки вниз, однак деякі з них з часом повертаються назад, вище ніж були.

Ось як це відбувається - при появі нового елементу(наприклад статті або блогу) він отримує початкову кількість балів, яка зменшується з часом за визначеною формулою. Параметри її підібрані таким чином, що статті знижуються найповільніше, і більше часу знаходяться на першій сторінці ніж новини, блоги та відео.

Наприклад, при появі новини вона короткий час (близько півгодини) знаходиться на самому верху, однак якщо нічого нового не поставлено, то опускається вниз і міняється місцями з найближчою статею.

Однак, найбільш цікавим для читача може бути те, що кожен з вас може впливати на час перебування того чи іншого матеріала на першій сторінці, а значить і на те, скільки людей його прочитає.

Справа в тому, що рейтинг і швидкість переміщення елементу на першій сторінці залежить від наступних факторів: 1. оцінки матеріалу (чим більше балів "плюс", тим повільніше він йде з першої) 2. кількості переглядів (аналогічно, більше переглядів - менше швидкість) 3. чи є елемент "вибором редакції"

Отже,

- на пункт 1 може впливати кожен зареєстрований читач, змінюючи оцінку матеріалу.

- на пункт 2 може впливати кожен читач, навіть не зареєстрований, запрошуючи своїх друзів до прочитання і збільшуючи кількість її переглядів.

- на пункт третій впливають лише члени редакції.

Для того, щоб побачити яким є поточний рейтинг, зверніть увагу що на кожному елементі першої сторінки в правому нижньому куту є число - це і є рейтинг. Також, ви можете побачити як він міняється, наприклад коли ви оцінили цей матеріал (оцінка одразу відчутно змінює рейтинг).

І наостанок, ще одна новина - ми відновили можливість реєстрації на сайті, тепер із застосуванням captcha, щоб утруднити рекламним ботам можливість логінитись і залишати спам-повідомлення

сайт редакційне спільнота алгоритм

Знак гривні
Знак гривні