В четвер у Києві Енріке Пеньялоса (один із найкращих мерів-реформаторів) прочитає лекцію

В кінці 90-х - початку 2000-х років двоє колумбійських політиків - Антанас Мокас і Енріке Пеньялоса радикально новими методами змогли змінити Боготу всього за декілька років. Вони відновили громадську культуру і підняли місто з колін. Про деталі читайте у нашій статті.

Один з них, Пеньялоса, в четвер 22 березня о 6-й годині вечора, в Будинку архітектора (вул. Бориса Грінченка, 7), прочитає публічну лекцію під назвою "Ідеальне місто". Зараз він є головою Ради директорів Інституту транспорту та розвитку міста Нью-Йорк, і міжнародним консультантом зі стратегії містобудівного розвитку та політики.

Енріке Пеньялоса – лідер в галузі урбанізму, його бачення та пропозиції мають істотний вплив в усьому світі. Консультативна робота Пеньялоси концентрується на концепції сталого розвитку, мобільності, рівності, розвитку публічного простору і якості життя. Енріке Пеньялоса читає лекції на міжнародному рівні в численних екологічних, урбаністичних і університетських форумах, а також консультує уряди країн Азії, Африки, Австралії, Латинської Америки, Сполучених Штатів Америки та інших.

Основні досягнення Енріке Пеньялоси під час перебування на посаді мера Боготи (1997– 2001):
- створив найкращу в Латинській Америці систему громадського транспорту Тransmillenio;
- проклав у Боготі 300 км велосипедних доріжок;
- облаштував 1200 парків;
- зменшив трафік автомобілів на 40%;
- отримав найвищу нагороду Венеційського архітектурного бієналє – "Золотий лев" за успішні інновації в містах.

за оголошенням сайту Платфор.ма

мокаc реформи

Знак гривні
Знак гривні