Відомий сайт торентів Піратська затока (The Pirate Bay) планує розгорнути мережу серверів у повітрі

The Pirate Bay весь час на крок попереду від тих, хто намагається їх закрити. Остання ініціатива - вони планують запустити на висоту у декілька кілометрів мережу літаючих проксі-серверів у вигляді автоматичних безпілотних дронів, які б спрямовували трафік до секретних основних комп'ютерів.

В кожному з цих міні-літальних апаратів, буде використано мікро-комп'ютери Raspberry Pi, автоматичне GPS-позиціювання та дешевий радіозв'язок на дальні відстані.

У такий спосіб, для того щоб зупинити роботу серверів, їх потрібно буде збивати літаками. Поки не відомі деталі, як буде вирішено проблему з живленням - можливо, за допомогою сонця?

Команда The Pirate Bay планує з часом досягти швидкості у 100Mbps на кожному вузлі цієї мережі, на висоті до 50 км. Ця новина вносить зовсім інший сенс у вже звичне поняття "cloud computing", або "обчислювана потужність у хмарі" :)

Electronic Countermeasures @ GLOW Festival NL 2011 from liam young on Vimeo.

Існують схожі проекти, які вже частково втілені. Один з таких концептів можна побачити на відео - дрони-світляки збираються саме там і тоді, де в конкретний момент необхідна більша потужність каналів зв'язку. Під час передачі даних вони починають світитися і рухатися з більшими швидкостями.

інтернет tpb майбутнє

Знак гривні
Знак гривні