Матриця для бройлерів - англійський архітектор пропонує вирощувати курчат на деревах, у несвідомому стані

Радикальна пропозиція від Андре Форда складається в тому, що ці тварини - яких ми масово вирощуємо щоб з'їдати (у самій лише Англії в минулому році було спожито 800 мільйонів курчат) - насправді є не тваринами, а сільськогосподарськими продуктами. Під час вирощування їх на птахофермах, люди просто не в змозі надати тих мінімальних умов, що вимагає для себе тварина.

Значить - робить висновок англієць - варто відмовитися від імітації того, що ми про них дбаємо. Тому замість перенаселених кліток з тисячами птахів, що не бачать світла, де їх силоміць годують і пришвидшують зростання за допомогою стимулюючих препаратів, він пропонує вирощувати їх на "деревах".

Кожне таке дерево - це спеціальний міні-комплекс, вертикальна мікро-птахофабрика без відходів, із замкненим стерильним циклом, яку можна розташувати у квартирі. Харчування підводиться за допомогою зовнішньої системи подачі поживних речовин безпосередньо у кров, вода - трубками. Ця ж система виводить викиди організмів кожного такого учасника міні-"Матриці" для курчат.

За розрахунками автора, система є набагато більш ефективною і значно менш шкідливою для оточення, ніж традиційний спосіб вирощування. Багато її модулів можна розташовувати вертикально, безпосередньо у містах, там де курчат споживають найбільше (наприклад в приміщеннях фаст-фудів).

Для того щоб у бройлерів не з'явився свій Нео, кора головного мозку тварин, що відповідає за сенсорне сприйняття, буде від'єднана від нервової системи. Натомість, повністю зберігається вегетативна система, що відповідає за метаболізм і за зростання м'язової маси (для росту їх будуть стимулювати спеціальними слабкими електричними розрядами )

Частина людей, які ознайомилися з пропозицією "дерева" для курчат, звинувачують автора щонайменш у цинізмі. Він натомість наполягає що зберігає чесність і прагматизм і посилається на філософа Поля Томпсона як на свого попередника. Томпсон, для того щоби полегшити страждання курчат, пропонує осліплювати їх одразу після народження.

Ми власне так і не зрозуміли, чи цей проект є справді прототипом для промислового використання у найближчому майбутньому, чи це спеціальна акція борців за права тварин - автор пропонує крім операції на мозку курчат, також ампутувати нижню частину лапок, все одно вони ніколи не будуть їм потрібні.

культура майбутнє їжа

Знак гривні
Знак гривні