Ветерани-афганці сьогодні публічно продемонстрували свою зневагу до Януковича

Вранці в середу Віктор Янукович у супроводі челяді, охорони та автобусів з "Беркутом" поклав вінки до пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам. Ветерани тієї війни, що представляють організацію «Ніхто крім нас», демонстративно розвернулися спиною до нього, і стояли так під час усієї церемонії.

Ветерани-«афганці» ще з 8 ранку почали збиратися у бойовій формі з нагородами біля пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам, що розташований поруч з Києво-Печерською Лаврою. Проте підійти до монумента їм не вдавалося - шлях перегородила металева огорожа і співробітники охорони Януковича.

«Афганцям» довелося близько півтори години стояти на морозі, чекаючи появи глави держави, який затримувався. Ветерани вишикувалися приблизно в 50 метрах від пам'ятника. Коли, нарешті, з'явився Янукович в оточенні челяді і журналістів, «афганці» по команді командирів розгорнулися до президента задом.

Заграв гімн Україні, але ніхто з ветеранів при цьому не зняв головні убори. «Афганці» так і простояли весь час, поки біля пам'ятника перебував Янукович. «Президент перший повернувся до нас спиною, ми у відповідь повернулись ср..кою», - сказав один з військових.

протест

Знак гривні
Знак гривні