Якщо у вас немає кіберпараної, це ще не означає, що вас не хакнули

Почитайте про стандартну процедуру, яку дотримуються американські посадовці та бізнесмени, коли їдуть в Китай або в Росію.

Приклад - Кеннет Ліберталь, один із фахівців по Китаю з інституту Брукінгса, Вашингтон. Він залишає свою мобілку та ноут вдома, і бере з собою "службові" пристрої, з яких повністю витирає всю зайву інформацію, коли їде з США, і які форматує після повернення в Штати.

У Китаї він відключає і ніколи не користується WiFi та Bluetooth, не залишає свій телефон поза зором ні на хвилину, на зустрічах не лише вимикає його, але й витягає батарейку - деякі можуть бути використані як віддалені мікрофони, навіть у вимкненому стані.

Він виходить в Інтернет лише через свій зашифрований канал зв'язку, і копіює та вставляє свої паролі зі спеціального файлу на флешці, яку постійно носить з собою. Він не набирає паролі на клавіатурі, тому що боїться що їх перехоплять - або програмово, або апаратно - на відстані (наприклад це можна зробити по шуму, який виникає при натисненні різних клавіш)

Все це може здатися жорсткою параноєю, однак насправді сьогодні така поведінка є стандартною процедурою, яку виконують усі офіційні особи урядових агенцій США, дослідницькі групи та представники компаній, що ведуть бізнес в Китаї або Росії - такі наприклад як Google або McAfee.

Якщо компанія володіє важливою інтелектуальною власністю, цікавою для Китаю або Росії, і її представник прибуває з мобільними пристроями - вони обов'язково будуть непомітно зламані - запевняє Джоель Бреннер, що донедавна працював топ-керівником одної з урядових агенцій по безпеці.

Більш детально на цю тему - у статті з Нью-Йорк Таймз

Будемо дуже вдячні, якщо ви залайкаєте сторінку ТЕКСТІВ на Фейсбуці. http://www.facebook.com/texty.org.ua Повірте на слово, це нам допоможе робити більше хороших маеріалів.

інтернет майбутнє hack

Знак гривні
Знак гривні